A magyar HBO Max előfizetők nagyon örülhetnek, ugyanis két egészen ígéretes hazai gyártású tartalom is érkezik hamarosan.

David Zaslav a Discovery-Warner egyesülésekor ült a két vállalatból létre jövő médiabirodalom trónjára, hogy aztán komoly átszervezéseket és átalakításokat eszközöljön a vállalaton, így próbálva lefaragni az évek során összegyűlt dollármillió mínuszokból.

Az intézkedései azonban fájdalmas áldozatokkal jártak. Legutóbb a Cartoon Network beszántásáról lehetett hallani, azelőtt pedig előzetes figyelmeztetés nélkül sorra vetették le a filmeket és sorozatokat a streaming szolgáltatás kínálatából, miközben több tucatnyi dolgozót bocsátottak el, de még a specifikus régiókat célzó saját gyártású tartalmakkal is felhagytak. Ez utóbbinak volt az egyik legkellemetlenebbje, amikor egyik napról a másikra eltűnt a kelet-európai piac egyik legnépszerűbb sorozata, a magyar készítésű ‘A besúgó’, amiről azóta sem hallani semmit.

A lokális HBO-gyártásoknak viszont nem teljesen fellegzett be, hiszen Magyarósi Csaba műsorvezetésével hamarosan érkezik az ‘A híd’ című reality, amiben egy civil, teljesen ismeretlen emberekből álló csapatnak kell egy rögtönzött, de funkcionális átkelőt építeni egy folyó vagy tó, de egészen biztosan víz felett. Ha sikerül, és át is tudnak kelni a másik oldalra, akkor megnyerik a 30 millió forintos fődíjat.

De nem ez az egyetlen kifejezetten izgalmasnak ígérkező magyar gyártású tartalom, amire érdemes várni!

Az HBO Max kínálatába november 24-én egy egészen érdekes, és kifejezetten fontos, de kényes témát boncolgató magyar dokumentumfilm is érkezik ‘A döntés’ címen. Ugrin Julianna és Vízkelety Márton filmje a papi cölibátus 21. század problémáit dolgozza fel, ami elsőként a 19. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál mutatkozik be, a szélesebb közönség pedig a streaming szolgáltatáson válthat rá jegyet.

A film egy Magyarország egyik vidéki egyházközösségének tehetséges, magasan képzett római katolikus plébánosáról szól, Robiról, aki valódi lelki vezető, közösségépítő, és akit szeretnek, tisztelnek a hívek. Mindeközben Robinak titokban van egy szerető családja is, aminek egyre nagyobb szüksége van rá, ezért nehéz döntésre kényszerül:

vagy lemond a papi hivatásáról, ezzel megkockáztatva a közösség szétesését, de ezzel nagyobb mértékben lesz jelen a családja életében, vagy továbbra is titokban, rejtőzködve próbálja felnevelni a gyermekeit.

A híd és A döntés kizárólag az HBO Max kínálatában lesz megtalálható – előbbinek egyelőre még nincs kitűzött premierje, a dokumentumfilm pedig alig egy hóna múlva, november 24-én kerül a kínálatba.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Henry Cavill kilép a The Witcher sorozatból, de már megvan az új Geralt

 

×