Az amerikai hatóságok nem tétlenkednek.

Azt szinte biztosra vehetjük, hogy a Valve legalább három nagy projekten is dolgozik. Az egyik a CS:GO Source 2 portja, melyre rengeteg jel utal már, ám értelemszerűen ez nem önálló alkotás. A másik két cím már annál is inkább, hiszen az egyik a Half-Life univerzumához köthető Citadel kódnevet viseli, míg a másik játék a Neon Prime címet kapta.

A Neon Prime név pár hete bukkant fel először a köztudatban, ám több kósza pletykánál. Hivatalos dokumentumok vannak arról, hogy a Valve bejegyeztette a nevet és a játék logóját is. Az amerikai hatóság oldalán világosan leolvasható, hogy az óriáscég nyújtotta be a kérvényt, publikusan hozzáférhető bárki számára.

Mi is lehet az a Neon Prime?

Tyler McVicker, a veterán Valve leaker és szakértő pár sorban összefoglalta, hogy mi is lehet az újdonság igazából. A Neon Prime nagy eséllyel a Dota univerzumban helyet kapó, ámde Sci-Fi elemekkel felvértezett játék lehet. Nagy eséllyel nem FPS címről beszélhetünk, ám teljesen kizárni ezt sem lehet még. Az azonban szintén biztos, hogy semmi köze a fentebb említett Half-Life: Citadelhez vagy épp a Source 2 CS:GO-hoz. McVicker forrásait nem érdemes megkérdőjelezni, hiszen évekkel a Half-Life: Alyx kiadása előtt már tudomása volt az érkező címről, melyet akkoriban is megosztott már a közösséggel.

Te örülnél egy új Dota játéknak?

Ennyit Muskról és az önvezetésről? – Büntetőeljárás folyik a Tesla ellen

×