Az anyázás alapjárat, de öngyilkosságra is buzdítottak már a chat-en. Megöli a játékot a rossz légkör – sokan inkább otthagyják az egészet.

Érthetetlen honnan ez a sok gyűlölködés: a hónap elején debütált Overwatch 2 csevegőjében folytatódnak az előző részt is jellemző toxikus támadások. Ez mondjuk nem a game hibája, hanem a játékosoké – persze csak akkor, ha nem vesszük számításba, hogy

az ilyesmi ellen már lehet cselekedni, csak az OW gyártói ezek szerint még nem, vagy nem jól vették fel a harcot a szemétkedéssel szemben.

Pingelni legalább lehet (lsd. lejjebb).

Forrás: Blizzard

„Lek*rváztak, sz@rdarabnak hívtak, de azt is mondták már, hogy öljem meg magam, szóval mindenféle sértés van, amit csak el lehet képzelni, de minek?! Ez csak játék”

– méltatlankodott a Redditen BubblineKiss1000, de ugyanerre a topic-ra reagált TallAfternoon2 is, azzal, hogy

„a kommenteknek legfeljebb a tíz százaléka üti meg a produktív szintet, míg a másik 90 százalék egy merő mocskolódás”.

Kooperatív multiplayer lévén az OW2-ben is elkerülhetetlen, hogy kapcsolatba lépj a csapattársakkal, viszont – ahogy az a fentebb látható bejegyzésekből is látszik – ezzel több fejfájást okozhatsz magadnak, mint örömet. Pedig szórakozni jöttél, ahogy mások is, de ezek szerint még mindig sokan vannak, akik nem tudnak, vagy akarnak uralkodni az indulataikon. A toxikus társak kiszűrésére ott a ping opció:

  • billentyűzeten: G,
  • az egereden: középső gomb,
  • a kontrolleren: D-pad bal.

Ezzel – a felfedezett ellenség, megcélzott objektum, vagy találkozási pont megjelölésével – egy teljesen alapvető, de békés szintre butíthatjuk a kommunikációt, amihez nincs szükség szöveges és hangüzenetekre. Hát, ha máshogy nem megy…

Úgy is van:

A Bungie szerint nagyon jó üzlet pereskedni a csalókkal és a toxikus játékosokkal

 

×