A címben leírt iróniától eltekintve azért tényleg elég jól, és egyre jobban fogynak az Xbox konzolok – a Sony és a PlayStation legnagyobb bánatára.

A Microsoft meglehetősen nagy hátrányból indult a 2020-as konzolgeneráció-váltás kezdetekor, és bár még mindig tetemes a lemaradása a konkurens PlayStation 5-tel szemben, egészen szépen, és egyre impozánsabban teljesítenek az Xbox konzolok.

A redmondi vállalat pontos számokat egy ideje már nem közöl, helyette csak az otromba pénzügyi jelentéseket tolják a játékosok orra alá. Ha viszont továbbra is így haladnak, talán nem lesz titok többé, hogy pontosan mennyi Xbox talált gazdára. A szeptember 30-án lezárult negyedéves jelentéséből például az derült ki, hogy az Xbox hardveres bevételei július és szeptember közötti időszakban 13 százalékkal nőttek az előző évhez képest. Ez azért is fontos,

mert a korábbi időszakban csökkenést figyelhettek meg, ezúttal viszont 3,61 milliárd dolláros rekordbevételt könyvelhettek el.

Ami viszont érdekes lehet, hogy bár tényleg sokan vásárolnak manapság Xboxot, és a Game Pass is egyre kapósabb, a játékokból és szolgáltatásokból származó bevétel 3 százalékkal csökkent. A Microsoft szerint ennek az lehet az oka, hogy kevés saját és külsős gyártású tartalom érkezett ebben az időszakban – az év vége viszont valószínűleg kompenzálja majd a visszaesést.

Apropó Game Pass: a negyedévben a játékszolgáltatás PC-s variánsa 159%-kal több játékost vonzott be, mint az előző évben, és bár a játékstreaming még mindig nem tökéletes, a negyedévben több mint 20 millióan indítottak játékokat kifejezetten a felhőn keresztül.

FUN FACT: Az Xbox Series S tulajdonosok fele teljesen új felhasználó az Xbox-ökoszisztémában.

A iMicrosoft első embere Satya Nadella az ünnepi szezontól még jobb eredményeket vár, sőt, azt reméli, hogy az Xbox Series S konzol lesz az egyik legkelendőbb játékgép, hiszen a Game Pass-szal párosítva a legjobb ár-érték arányt kínálják vele.

A Series S valóban egy nagyszerű belépő lehet, hiszen a Sony-val ellentétben a Microsoft nem emelt a gépeinek árán, így még mindig ez a legolcsóbb választás, ugyanakkor néhány kompromisszumot meg kell vele kötni. A maximális képminőség 1440p-ig terjed, míg a beépített háttértára nem több 512 GB-nál, amiből az elérhető nagyjából 350 GB körül mozog. Bár ezt a Direct Storage technológia valamelyest jól kompenzálja, azaz a játékok mérete is kisebb ezen a masinán, azért így is elég hamar betelhet. Ha viszont ezek vállalható megkötések, akkor 115-125 ezer forintért (ami még egy Nintendo Switchnél is olcsóbb), tényleg egy jó vétel lehet.

Néhány fejlesztő viszont kemény kritikát is megfogalmaz az olcsóbbik Xbox-szal szemben:

Minden probléma forrása? – Nagyon utálják az egyik konzolt a fejlesztők

 

×