A gyártó némi halogatás után eldöntötte, hogy belevág és elkészíti megfizethető népautóját – de mennyi az annyi, és kell-e kompromisszumot kötni?

Végre megvalósulhat az elektromos autókra vágyó kispénzű vásárlók álma, és

megvehetik a maguk Tesláját – kb. feleannyiért, mint a mostani legolcsóbb Model 3-at!

Elon Musk nemrég jelentette be, hogy megkezdték az új, népautónak szánt széria tervezését, ami azért hírértékű, mert idén eddig két szalmaszálat nem tettek keresztbe az ügyben – hívja fel a figyelmet az e-cars.hu.

A kép illusztráció. Forrás: Tesla

A világ leggazdagabb embere már évek óta hitegeti a világot azzal, hogy lesz olcsó Tesla, ám ennél több konkrétum egészen eddig nem érkezett – holott közben lezajlott a Cybertruck terepjáró és a Semi kamion fejlesztése is. Musk bevallása szerint nem véletlenül tartották ezt a sorrendet – mint mondta,

„mindazt amit az S-től, X-től, 3-tól, Y-tól, Cybertrucktól és a Semitől tanultunk azt megkapja az új platform”.

Nem kizárt egyébként, hogy az új Tesla bejelentéséhez a nemrég debütált Optimus humanoidot is ki kellett várni – gyanítjuk, hogy a robot ipari felhasználásra szánt változataival (ha van ilyen) épp’ a gyártósor munkáját akarják felgyorsítani.

A kép illusztráció. Forrás: e-cars.hu

A Model 2 (?) gyors kidolgozásának alighanem piaci okai vannak: brutális az infláció, nagyon elszabadultak az árak, és ez alól nem kivételek az e-autók sem. Szóval ha Elon még több kocsit szeretne eladni, akkor nem felfelé, hanem lefelé kell bővítenie a kategóriakínálatot, hogy a vékonyabb pénztárcával rendelkezők is megengedhessék maguknak a márkát. A tervezett jármű bevallottan

szűkösebb lesz, mint a Model 3, de jóval olcsóbb is: amíg a mostani legkisebb Tesla 47 ezer dollárba kerül (19,5 millió forint), alsó kategóriás utódját már 25 ezer dollártól (kb. 10,4 millió forint) lehet majd megvásárolni.

Addig vedd, amíg ki nem derül, hogy az e-autó sem a legjobb alternatíva:

Ez a 3 zseni megválthatta volna a világot: 122 éves az első elektromos autó és 45 az okosmobil őse!

 

×