Nem finomkodtak a mérnökök, de ez sem volt elég.

Az RTX 40 széria érkezését talán az átlagosnál is több szivárgás előzte meg. Nem véletlenül, hiszen az előző generáció startját követően a chiphiánynak és az Ethereum bányászatnak köszönhetően jócskán megváltozott a korábban tapasztalt árképzés. Az biztos, hogy az Nvidia mérnökei a tervezés alatt rengeteget alakítottak a felhozatalon, hiszen minden egyes hónapban más specifikációkról számoltak be a leakerek.

Többször is felmerült az a pletyka, hogy az Nvidia egy brutális Titan változaton is dolgozhat, mely a 800 wattos fogyasztást is elérheti. Azóta már tudjuk, hogy az RTX 4090 esetében 550W-600W sem elképzelhetetlen OC körülmények között. Teljes mértékben reális lehetett tehát a fentebb említett, hatalmas szám ennek függvényében.

Kiszivárgott, hogy milyen hűtő került volna erre a szörnyre!

Azóta már szinte tényként kezelhetjük, hogy sem 4090 Ti, sem „sima” Titan kártyákkal nem kell kalkulálni. A fenti képeken azonban megtekinthetjük, hogy mekkora és milyen kialakítású hűtő kerülhetett volna ezekre a modellekre. Az RTX 4090 mérete is tekintélyt parancsoló, ám a fenti fémszörnyek még a jelenlegi top kártyát is leköröznék. Legalább négy slotot felemésztett volna a képeken szereplő megoldással felvértezett kártya, a hosszát inkább el sem akarjuk képzelni. A belsős tesztek alapján pedig még ez sem lett volna elegendő a videókártyáknak, nem véletlenül kaszálta el egy kis időre a projektet az Nvidia.

Forrás: Videocardz

Nem jelenik meg az RTX 4090 Ti, mert eléggé olvad a kártya

×