Úgy tűnik ezúttal a flagship modell is megérkezhet a hordozható gépekbe.

Az Nvidia szeptember végén hivatalosan is bejelentette az RTX 40-es szériát. Első körben az RTX 4090-ről és két 4080 modellról volt szó, ám azóta a kisebb 4080 variánst elkaszálta a gyártó. Nem véletlenül, hiszen sokak szerint 4070 (Ti) néven kellett volna kiadni, az Nvidia azonban megint a profitmaximalizálást helyezte előtérbe. Szerencsére a közösség visszhangja a döntéshozókhoz is elért, így még időben ki tudtak hátrálni.

Rengeteg játékos ilyen-olyan ok miatt rá van kényszerítve, hogy PC helyett laptop mellett töltse mindennapjait. Szerencsére manapság már a hordozható masináknak sincs oka a szégyenkezésre, bitang erős processzorok és videókártyák várják a potenciális vásárlókat. Éppen ezért sokan voltak kíváncsiak arra, hogy az Nvidia milyen egységekkel készül a gamer notebookokba.

Íme a teljes lista, az RTX 4090 is kaphat mobil változatot!

A képeket ezúttal is a Videocardz csapatának köszönhetjük, feltehetőleg valamelyik OEM belsős diáját sikerült lencsevégre kapni.  Jól leolvasható, hogy a cég jelenleg 5 modell megjelenését várja. Az RTX 4060 – 4080 Ti kör nem is annyira érdekfeszítő. Ami izgalmasabb lehet, az az RTX 4090 mobil változata, hiszen az előző generációban a flagship 3090 nem rendelkezett ilyennel.

Az előzetes információk alapján 175 wattos fogyasztást is kérhet magának a kártya. Ez már PC-s szemmel sem elhanyagolható, így kérdéses lehet a kártya hűtése, illetve az is, hogy hány percet képes elmenni akkumulátorról egy ilyen bestiával felszerelt laptop. Az azonban biztos, hogy a maximalisták ismét jól járhatnak.

×