Egyelőre csak az Insider tagok próbálgathatják, ám hamarosan az éles ágba is megérkezhet.

Kétségtelen, hogy a mostani energiaárak mellett sokan választják a konzolokat az akár 2-3x többet fogyasztó PC-k helyett. Az Xbox Series X és a PlayStation 5 is el tud kérni 200 wattot a konnektorból, ám egy komolyabb VGA önmagában ennek kétszeresét is felveheti. A processzor és a többi alkatrész fogyasztásáról nem is beszélve, melyek további, értékes wattokat adnak a képletbe.

Az elmúlt időszakban a Sony és a Microsoft is igyekezett szoftveres oldalról javítani, fejleszteni a konzoljait. A „tökéletes” hardver adott, így már csak a programozókon múlik annak kiaknázása. Kiváló példa erre a PlayStation 1440p támogatása, melyre hosszú hónapokat kellett várni, miközben minden alkatrész készen állt már a feladatra.

A Microsoft ezúttal egy régóta kért és meglehetősen hasznos funkciót hozna el az Xboxokba!

A frissített menüpont

A Verge kiszúrta, hogy az október 15-én kiadott Insider verzióban végre bővebb és részletesebb kikapcsolási beállításokat, opciókat kapunk. A Power Options menü alatt könnyedén beállíthatjuk, hogy a kikapcsolás alatt mit értsen a konzol. A Shut-down opció kevesebbet fogyaszt, ám lassabban állhat a rendelkezésünkre. A frissítések miatt nem kell aggódnunk, papíron ezeket is letölti abban az állapotában.

A Sleep módot használva gyorsabb ébredés és akár távoli bekapcsolás lehetősége is várja a felhasználókat. Hogy teljesen közérthető legyen a konzol fogyasztása, a jobb oldalon egy csúszkát is láthatunk az éppen aktuális mód watt értékével. Shut-down módban ez 0.5-1 wattos fogyasztást jelent, míg Sleep állapotban ennek több mint tízszeresét. A frissítés várhatóan novemberben érkezhet meg minden felhasználóhoz.

Megelőző csapás az Xbox-ra: a Call of Duty évekre eltűnhet a Game Pass-ból!

×