Szépen kisimultak a K/D értékek, soha nem látott balansz a TOP 10 listában.

Call of Duty felhasználók sokszor böngészik a statisztikával foglalkozó oldalakat, hogy kiderüljön, éppen melyik fegyverek a legnépszerűbbek a játékban. Két/négyheti szinten mi is ki szoktuk gyűjteni ezeket, hiszen nem árt tisztában lenni az aktuális meta fegyverekkel. Azért kerülhetnek a listák élére, mert általánosságban ezek lehetnek a legjobb választások, nem is biztos, hogy alapsebzésben a legerősebbek, de ha minden faktort figyelembe veszünk (sebzés, kezelhetőség, range stb.) akkor ők kerülnek ki győztesen. Több mint két hete néztünk rá legutóbb, ám azóta is sokat változott a lista, hála a fejlesztői segédletnek.

A K/D szekcióban azt olvashatjuk le, hogy az adott fegyverek mennyire halálosak egy felhasználó kezében. Minél magasabb ez az érték, annál több ölés jut egy-egy játékos halálára. Természetesen vannak egyező elemek a két (Meta vs. K/D) listán, de nem teljesen fedik egymást.

Nézzük is, hogy mely fegyverek rendelkeznek a legjobb K/D értékkel a Season 5 utolsó hónapjában!

5. UGM-8 – 1.27 K/D

Pickrate %-ban még bőven le van maradva, ha az első helyet nézzük, ám a halálossági lista dobogóját már magabiztosan befoglalta. TTK értékeinek hála a legjobb fegyvereket is lepipálja, nagyobb távolságokon sem kell szégyenkeznie. Az elmúlt hetek frissítései a dominanciáját némileg gyengítették, két hét alatt az első helyről egészen az ötödik helyig zuhant.

4. Vargo 52 1.28 K/D

A Vargo 52 a Cold War olyan szakaszában érkezett, amikor a Vanguard volt már a fő cím a porondon. Ennek ellenére többször is a Meta és K/D listák élmezőnyébe került, szerették a játékosok. Úgy tűnik, hogy ismét reneszánszát éri az AR, a negyedik leghalálosabb Warzone fegyver jelenleg.

3. Type 100 1.29 K/D

A Type 100 már a Vanguard felhozatalából érkezett a Warzone-ba. Klasszikus értelemben sosem volt sztár, de nem is esett vissza a középmezőnybe. A nerfek, buffok a Type 100-nak is jót tettek, hiszen immár a virtuális dobogó harmadik fokát bitorolja.

2. Marco 5 – 1.29 K/D

A Marco 5 kalandos utat járt be, a megérkezése után sokáig a játékosok kedvence volt. Hosszú hetekig elválaszthatatlan páros volt a H4 Blixennel, folyamatosan cserélődtek az első-harmadik helyeken a meta és K/D listákon. Kezelése rosszabb volt, ám a többi értékében verte a fentebb megnevezett SMG-t. Ha sikerül a játékstílusunkba beilleszteni, akkor igazán hasznos társunk lehet mindhárom pályán.

1. Gorenko Anti-Tank Rifle – 1.30 K/D

Végre egy Snipert is köszönthetünk a listán. Az elmúlt pár hónap alatt nem sok ilyen eset volt, ám az in-game statisztikák sejtették már pár hete, hogy új kedvenc lehet ebben a kategóriában. A 3-Line a legnépszerűbb, de a Gorenko halálosabbnak bizonyul. Bátran felvehetjük a földről, de a loadoutból sem hiányozhat. Október közepére az abszolút első helyet is magáénak tudhatja.

Jár a piros pont!

A fenti listát átböngészve jól látható, hogy hosszú idő után végre az Armaguerra, a PPSh-41 és a H4 Blixen is eltűnt a legjobb ötösből. A fejlesztőknek ezúttal jár a piros pont, hiszen kiváló munkát végeztek a fegyverek balanszolásánál. Az első és tizedik hely között mindössze rekordalacsony 0.08 a különbség, míg voltak olyan időszakok is, amikor az első és második helyezett között volt akár háromszor ennyi is. 

Tényleg figyeltek a visszajelzésekre – Így érkezik a Call of Duty TPS módja

×