Ismét bővül a játék amúgy sem szerény felhozatala.

Elérkeztünk az aktuális Valorant szezon utolsó óráihoz. Ahogy arra számítani lehetett, az NA/LATAM régió már kedd este megkapta az Episode 5 Act 3-as frissítést. Az előző szezon nem hozott magával sem új pályát, sem új ügynököt, így a játékosok már ki voltak éhezve valami újdonságra. A Riot Games fejlesztői jól tudták ezt, szerencsére ezúttal sem kell csalódnunk bennünk. A Harbor névre hallgató Controller Agent a frissítés megérkezése után játszható lesz, remek kérdés, hogy mennyire szólhat majd bele a játék metájába. Azt sem zárhatjuk ki, hogy az első statisztikák után máris finomhangolnak egy-egy képességén, nem először fordulna ez elő.

Nézzük is, hogy mit tartogat számunkra az új Valorant frissítés és szezon!

Harbor

 

A legnagyobb újdonsággal kezdünk, melyet a szerencsés játékosok és tartalomgyártók már ki is próbálhattak a PBE szervereken. Alapvetően kijelenthetjük, hogy viszonylag könnyedén megérthető képességekkel rendelkezik, így a kezdő(bb) játékosok is bátran választhatják majd.  Ahogy várható volt, az ügynök képességeiben a víz kiemelt szerepet játszik. Ezt már régóta lehetett sejteni, ám az elmúlt hetek teaserei és videói tovább erősítették a tényt. Az alábbi képességekre kell felkészülnünk:

  • Cove: A képesség segítségével egy gömb alakú pajzsot formálhatunk vízből, melyen nem csak átlátni, átlőni sem lehet. Elpusztítani azonban igen, körülbelül 4 Operator lövés vagy 7-8 Vandal/Phantom pötyögtetés kell neki.
  • High Tide: A képesség elindít egy falat, melyet Phoenix falához hasonlóan hajlíthatunk is a célkeresztünk mozgatásával. A falon áthaladó játékosokat lassítja.
  • Cascade: Elindít egy hullámot, mely a falakon is áthatol. Szintén lassítja a játékosokat.
  • Reckoning (Ultimate): Az ultimate képesség gejzír(eke)t hoz létre a földön, mely az ellenséges játékosok dolgát nehezíti meg. Az érintett ellenfelek mozgási sebessége lelassul, illetve a fegyverük tűzereje is csökken. Ezt leginkább Breach képességeihez (Fault Line / Rolling Thunder) lehetne hasonlítani az első információk alapján.

A fenti videóban mindegyik képességet megtekinthetjük vizuális formában is. Az ügynök már az első naptól használható lesz, így bárki kipróbálhatja a feloldása után. Ehhez bizonyos mennyiségű XP-re vagy 1000 VP pontra lesz majd szükségünk.

Battle Pass

Ha új szezon, akkor új Battle Pass. A Riot Games-et több kritika is érte az előző szezonban, ám az első reakciók alapján most kellemesebb felhozatallal készültek. A belépő ára továbbra is 1000 VP marad, így körülbelül 3500 forintért szerezhetjük meg az 50+ kozmetikai tárgyat. Nézzük is a felhozatalt!

Melee

 

Starlit Odyssey

 

Rune Stone

 

Iiridian Thorn

 

Ion 2.0 skinek

 

A Riot Games is kiemelten kezeli a csomag érkezését, kiváló minőségű teaserrel ajándékozták meg a közösséget. A fehér színvilág továbbra is megmaradt, ám felfedezhetünk kék/fehér, zöld/fekete és sárga/piros variánsokat is. Az alábbi fegyverskineket tartalmazza az Ion 2.0 Bundle:

  • Vandal
  • Ares
  • Spectre
  • Frenzy
  • Karambit

Egy “Premium” kategóriájú összeállításról beszélhetünk. Ez azt jelenti, hogy a kedvezményes ár 7100 VP lesz, ám a kés a korábbi 3550 VP helyett 4350 VP-t kóstál majd, ha csak arra fáj a fogunk. Az egyes fegyverskinekért 1775 VP-t kell otthagynunk a virtuális kasszánál.

Pearl változtatás, hibajavítások

A fejlesztők kijavítottak egy apró Pearl hibát, melyet A Main és A Link között tapasztalhattak a játékosok. Ezen kívül az alábbi bugoktól már biztosan nem kell tartanunk:

  • Mostantól a társaink által kilőtt bizonyos képességek nem „hatástalanítják/gyengítik” az ellenfelek által ellőtt képességet. (Például két Raze ultimate közül a gyengébb, társunk által kilőtt sebzést kaptuk.)
  • Viper Toxic Screen képessége alatt már nem lehet átlátni egyik pályán sem
  • Több hibajavítást is kapott a játék minimapja

A Valorant 5.08-as frissítés várhatóan szerda délelőtt, magyar idő szerint 9:00 környékén élesedik majd az európai szervereken. 

Forrás: PlayValorant Blog

Így töröld magad a netről: a kényes dolgokat örökre eltűntetheted!

×