A Razer Edge dedikált 5G-s eszköz lesz, szép kijelzővel, nagy felbontással, tetszetős chipszettel, de megér neked ENNYIT?

Az idei RazerCon talán legvártabb bejelentése volt az új Razer Edge 5G, ami extrém minőségű játékstreameléssel száll be a kézikonzol versenybe, olyan erős riválissal szemben, mint a Steam Deck. Az izmos perifériái miatt akár egy gamer PC sem állt volna távol a gyártótól, de inkább kompaktabb megoldáshoz nyúlt – amit feltehetőleg tudatos és alapos piackutatás előzött meg, szóval úgy fest, a világ egy felnőtt Switch-re vágyik. Valóban kiaknázatlan lehetőség, és a Razer meg is adja a módját.

Forrás: Razer

A PC Gamer megtudta, hogy az újgenerációs Razer Edge 6,9″-es AMOLED kijelzővel és 2400×1080-as felbontással érkezik, benne egy direkt videojátékokhoz kifejlesztett Snapdragon G3x chippel, 3GHz-es, nyolcmagos Kyro CPU-val és Adreno GPU-val. Az akksi is izmos: 5000 mAh, amivel biztos, hogy több órányi kábelmentes élvezetet tud biztosítani.

Az Android rendszerű konzolra gyárilag telepítve lesz az Epic Games indítópult, valamint az Xbox Cloud és Nvidia GeForce Now játékstreamelő szolgáltatása.

A kontroller a Razer HyperSense haptikus technológiával készült, már ismerős Razer Kishi V2 Pro lesz: szétcsúsztatjuk, belepattintjuk az eszközt, és mehet a buli! Újabban már öröm látni, úgyhogy ezúton megünnepeljük: VAN 3,5 mm-es jack csatlakozó is!

 

A Razer Edge 5G (persze Wi-Fi-re nyilván ugyanúgy csatlakozik) elég tetszetős technológiai háttérrel, csinos megjelenéssel, meggyőző adatokkal rendelkezik ahhoz, hogy a mára felnőtt kézikonzolos gamerek új kedvence legyen. Ehhez nem keveset kell leszurkolni a kasszánál, de a minőségi összeállítást látva talán nem is alaptalan az árcédula:

az eszközt 399,99 dollárért, vagyis kb. 170 ezer forintért fogják adni.

Amúgy karácsonyig nem jön meg: a Razer 2023. januárjában tervezi piacra dobni, de előrendelést már kérhetsz a fa alá.

Lehet, hogy okkal ennyi – a Razer jellemzően nem spórol az anyagokkal, amivel néha életet is ment:

A Razer fejhallgatója mentette meg a játékost a haláltól

 

×