Eltávozott a Roxfort valaha volt legjobb vadőre, tanára, kulcs- és háztájőrzője.

Hosszan tartó betegség után 72 éves korában elhunyt a Roxfort, boszorkány és varázslóképző kulcs- és háztájőrzőjét, Rubeus Hagridot is alakító Robbie Coltrane – számolt be a tragikus hírről a Deadline.

Bár a brit színész(óriásnak) akadt néhány emlékezetes alakítása, a világ leginkább a Harry Potter-filmsorozat kedves és barátságos Hagridjaként ismerte őt – aki végig segítette a griffendéles hármasfogat kalandját.

Sőt, Hagrid még ennél is jóval fontosabb karakter volt J.K. Rowling fantasztikus történetében. Hagrid volt ugyanis az a személy, aki Voldemort támadása után kimenekítette Harry-t a házból, elvitte őt Dumbledore professzorhoz, majd amikor ideje volt, kimenekítette a kis Harry-t a Dursley-család terrorjából, majd elegyengette az útját a Roxfortig.

A karakter később is kulcsszereplője volt a történetnek, ami Robbie fantasztikus alakításának köszönhetően szinte azonnal a rajongók legnagyobb kedvencévé vált. Emellett feltűnt még Pierce Brosnan oldalán James Bond-mozikban is, az egyik legjobbnak tartott Aranyszemben, illetve az ‘A világ nem elég’-ben is.

„Robbie volt az egyik legviccesebb ember, akivel valaha találkoztam. Ggyerekként folyamatosan megnevettetett minket a forgatáson. Különösen kedves emlékeim vannak róla, például amikor az Az azkabani fogoly forgatásán a szakadó eső elől órákig Hagrid kunyhójában voltunk, ő pedig folyamatosan történeteket és vicceket mesélt nekünk, csak hogy tartsa bennünk a lelket. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy találkozhattam és dolgozhattam vele. Mérhetetlenül szomorú vagyok, hogy elhunyt. Hihetetlen színész és kedves ember volt” – írta Daniel Radcliffe a színész halálhírére.

Ha nem is pontosan így, de mi is valami hasonló bánatot érzünk most, Nyugodj békében Robbie, köszönjük neked mindazt a csodát, amit sokak gyerekkorába varázsoltál.

×