Egy 2020-ban indult kutatás eredményei szerint ez a legfélelmetesebb horrorjáték a világon.

A Broadband Choices még 2020-ban indította el a Science of Scare projektet, ami arra a kérdésre kereste a választ, hogy melyik minden idők legfélelmetesebb horrorfilmje? A projekt aztán évről évre bővült, míg végül addig jutott, hogy a horrorjátékok is belefértek a tanulmányba. Mert mi lehet ijesztőbb, mint horrort nézni? Hát részese lenni.

A Science of Scare 2022-ben megtalálta a valaha készült legfélelmetesebb horrorjátékokat.

Melyik a valaha készült legfélelmetesebb videojáték?

Rátérve a lényegre, a tanulmány szerint szerint a 2022-es MADiSON tudományosan a valaha készült legfélelmetesebb videojáték, megelőzve az olyan franchise-okat, mint a Resident Evil és a Silent Hill. A Bloodious Games horrorjátékában Lucát irányítjuk, egy 16 éves fiút, akit egy démoni kamerán és egy baljós rituálén keresztül egy sorozatgyilkoshoz kötnek. Elég durva játék.

A MADiSON szűnni nem akaró feszültsége és a rengeteg ijesztegetés a játékosok pulzusát 31 BPM-el emelte meg a 65 BPM-es átlagos nyugalmi pulzusszámhoz képest játék közben. A 97 BPM-es átlagos pulzusszámmal lett az első. Igen, a legfélelmetesebb horrorjátékokat úgy határozták meg, hogy a játékosok pulzusa milyen mértékben nő meg játék közben.

 

Íme a teljes tanulmány, melyen jól látható, hogy a második lett az Alien: Isolation, a harmadik pedig a Visage.

A Science of Scare Project során 200 játékost vizsgáltak. Feladatuk az volt, hogy az 30 évben megjelent horrorjátékokkal játszanak. Te melyik horrorjátéktól félsz a legjobban?

Ezt láttad már?

Nálatok is tiltják a telefontöltést a munkahelyen? Kiderült mennyi értelme van…

 

×