Pontosan ez az a Star Wars játék, amit minden rajongónak ki kell próbálnia!

Nem nagyon érdemes vitát nyitni arról az egyébként régóta fennálló tényről, hogy az egyik, ha nem a legjobb Star Wars-os akciójáték, ami valaha készült a Jedi Knight 2: Jedi Outcast, illetve annak folytatása, a Jedi Academy. Mivel mindenki jól tudja, hogy ez így van, aki az ellenkezőjét állítja, az valószínűleg tagadásban él.

A Jedi Knight olyannyira kultikus darab, hogy még a Respawn is sokat merített belőle a Jedi: Fallen Order fejlesztése során, így ha már nem folytatódik tovább a legendás játéksorozat, legalább az örökségét tovább viszi valami. Szerencsénkre azonban egy videojátékról van szó, így tulajdonképpen bármikor újra elővehetjük, és ugyan nem lesz már olyan élmény mint elsőre, azért mindig el tudunk ámulni a szinte máig tökéletes fénykardpárbajokon.

Azóta sem nagyon láttunk ahhoz hasonlót, hiába telt el közel 20 év a megjelenése óta. A Fallen Order ugyan új, modern megoldásokkal fűszerezve remekül idézte a Jedi Knight kaszabolásait, egy nagyon fontos elemet mégis kihagytak: a csonkolást. Míg a Rohamosztagosokat a 2002-es játékban miszlikbe apríthattuk, addig a 2019-esben erre semmilyen lehetőségünk nem volt – de még csak a kézfejeket sem választhattuk el a gazdatesttől.

Ez nyilván nagyon szomorú, hiszen a filmekben is rendre lecsapják valakinek valamilyen testrészét, meg hát elég furcsa is, hogy egy páncélajtót átvágni képes fénypallos csak úgy átvándorol az emberi szervezeten – a halálon túl más semmilyen következmények nélkül. Az EA-nek valószínűleg ezt kellett feláldoznia a korhatár-besorolás szent oltárán, így nem a 18-as, hanem csak a 16-os plecsnit kapta meg.

No, de!

Mint mondottam, bármikor visszatérhetünk a Jedi Knight 2-be, amit most (illetve hamarosan) teljesen újszerűen tehetünk meg. Az Eurogamer szúrta ki a VR-specialista Simon Brown legújabb projektjét, amiben ezúttal a legendás Star Wars játékot ülteti át teljes egészében VR-fejesekre.

Persze már korábban is voltak hasonló próbálkozások, Simon munkája azonban sokkal ambíciózusabb bármelyiknél. Az ő portja ugyanis teljes mértékben támogatja a VR-kontrollereket, vagyis tényleg vívnunk kell a fénykarddal, illetve natívan fut a fejeseken. A Rohamosztagosok felszeleteléséről már nem is beszélve.

A Jedi Knight 2: Jedi Outcast VR viszont még nincsen teljesen kész, bár van már egy elérhető, kibróbálható korai hozzáférésű verziója. Ez azonban csak a Patreon-támogatóknak érhető el, akik egy jelképes összeggel támogatják a játék elkészültét. Aki pedig teheti, annak érdemes is beszállnia, hiszen az alábbi ízelítőben is látható, ízig-vérig Star Wars-élményben lehet majd része – plusz javasolhat módosításokat, lehet speciális kérése, bekerül a stáblistába és a többi, és a többi:

Ezt is olvasd el:

Így építette fel Minecraft-ban az egész univerzumot egy mániákus gamer

 

×