Rengeteg móddal készülnek a fejlesztők, szinte mindenki megtalálhatja a hozzá passzoló opciót.

A Call of Duty: Modern Warfare II október 28-án startol el, ám az előrendelők a kampányt már korábban is kipróbálhatják. Az ingyenes módok rajongóinak sem kell már sokat várni, hiszen novemberben megkapjuk a Warzone 2-t és a friss DMZ-t is. A CharlieINTEL csapata az utolsó két hétre egy 7 címet felvonultató listát állított össze, mellyel felkészülhetünk az újdonságok érkezésére. Ezek között szerepelnek klasszikus COD részek is, de néhány, első ránézésre teljesen véletlenszerűen válogatott alkotások is.

Nézzük is, hogy mely címekkel érdemes elütnünk az időt az elkövetkezendő két hétben!

Modern Warfare 2019

A 2019-es Modern Warfare és annak kampánya kihagyhatatlan szereplője a listának. A Modern Warfare 2 története szinte az első rész után folytatódik, a Task Force 141 globális terjeszkedésével. Ha kimaradt az első rész, mindenképp érdemes lehet pótolni, hiszen így biztosan nem fogsz elveszni a történetben. A multiplayer részét is bölcs lehet kipróbálni, a jelenlegi címek közül talán ez hasonlít a legjobban az október végén érkező játékhoz.

Battlefieldek

A Modern Warfare 2 Ground War névre hallgató módja meglehetősen hasonlít a rivális Battlefield Conquest módjához. Mindkettő hatalmas pályával kecsegtet, ahol rengeteg ellenfél eshet egymásnak. A veterán Call of Duty játékosoknak fura is lehet először majd a 32v32-es felállás a korábban megszokott 6v6 helyett.

Az eredeti Modern Warfare trilógia

Ha megismerkednél a Modern Warfare széria gyökereivel, akkor érdemes lehet elővenni az eredeti trilógiát is a virtuális polcokról. Annak ellenére, hogy a Modern Warfare 2019 egy új idővonalat vett fel, az ikonikus karakterek eredettörténetét nagy hiba lenne kihagyni. A Modern Warfare és Modern Warfare 2 játékokból remaster is készült, ám a harmadik részt mindenképpen eredeti formájában kell végigjátszanod.

Escape from Tarkov

Régóta pletykálták már, hogy a Call of Duty fejlesztői egy Escape from Tarkovra hasonlító móddal készülnek idén. A COD Next eseményen kiderült, hogy valósak voltak ezek a félinformációk, novemberben érkezik a teljesen ingyenes DMZ nevet viselő mód. A halál itt különösen fontos tényező lesz majd, ha ottmaradunk a csatamezőn, akkor bizony teljesen nulláról kell újrakezdenünk a küldetésünket. A DMZ mód inkább a taktikáról fog szólni, mintsem a folyamatos tűzharcról.

Call of Duty: Warzone

A pletykák szerint az eredeti Warzone kliensből eltűnik a két kisebb pálya és csupán Caldera szigetén harcolhatunk majd. Éppen ezért érdemes lehet kihasználni az utolsó heteket, mielőtt a fejlesztők ismertetik a váltás hivatalos részleteit. A közösség az alapvető játékélményt befolyásoló dolgok mellett a megvásárolt kozmetikai tárgyak sorsa miatt aggódik.

Destiny 2

Elsőre talán ez lehet a legmeglepőbb cím mind közül, ám nem véletlenül került a listára. A Modern Warfare II része lesz a „Raids” nevezetű mód is. Erről még nem árult el olyan sokat a fejlesztői gárda, ám az eddigiek alapján a Call of Duty korábbi Spec-Ops módját és a Destiny 2 mechanikáit ötvözné egymással. A Destiny 2-ben a Raid egy PvE lehetőség, melyben a játékosnak és a csapattársaknak megfelelően kell kommunikálnia, összedolgoznia egymással, hogy sikeres legyen a küldetés. A Destiny 2 ingyenes, így ha korábban nem próbáltad ki, bátran fejest ugorhatsz akár most is.

PUBG

A lootnak nincs olyan hangsúlyos szerepe a jelenlegi Warzone-ban, ám annál fontosabb lesz a Warzone második részében. Ilyen téren a PUBG-hez fog hasonlítani, ahol nem használhatunk egyedi loadoutokat, a földön talált fegyverekkel kell bizonyítanunk rátermettségünket. Érdemes lehet kipróbálni az ilyen fajta hadviselést is, bár tény, hogy az egykori battle royale király lassabb játékmenettel szolgál a Call of Duty-hoz képest. A PUBG szintén ingyenes minden platformon. 

Te kipróbálod valamelyiket?

Mindenért fizetni kell?! – Ilyen lesz a Call of Duty 2023-as éve

×