Semmi nem állt a tervezet útjába.

Nem titok, hogy az iPhone-okat több kritika is érte az elmúlt években. A legkomolyabb ezek közül talán a Lightning csatlakozót érintette, főleg annak fényében, hogy a cég több terméke is áttért az USB-C használatára. Szeptember utolsó hetében beszámoltunk már arról, hogy az Európai Bizottság benyújtott egy meglehetősen szigorú törvényt.

Ebben az állt, hogy minden okostelefon, tablet, konzol, fejhallgató, kamera, hordozható hangszórónak univerzális, szabványos be/kimenettel kell rendelkeznie. Ezt legjobban az USB-C tudná lefedni, hiszen teljesen gyártófüggetlen, illetve szinte minden háztartásban találunk már egy-egy kütyüt, ami ilyet használ. Ez a cégek és a felhasználók dolgát is megkönnyítené, ám az Apple nem igazán adta be eddig a derekát.

Úgy tűnik, hogy kénytelenek lesznek, kedden megszavazták a javaslatot!

A fenti javaslat meglehetősen pozitív fogadtatásban részesült, ez bizony a szavazatok számán is meglátszódott. A 9to5mac információ alapján 623-ból 602 képviselő gondolta úgy, hogy áldását adja a fenti tervre, így bárminemű ellenállás nélkül átgördült az Európai Parlementen.

Ennek megfelelően 2024/2025-től az Apple-nek bizony kötelező lenne átállnia az iPhone-okon is USB-C szabványra, ám könnyen lehet, hogy nem is kell addig várnunk. Az iPad Pro modellek már 2018 óta azt használják, ahogy a MacBookon sem nagyon találunk más USB csatlakozókat. Korábban a portmentes iPhone lehetősége is felmerült, ám a legfrissebb pletykák alapján már az iPhone 15 is USB-C csatlakozót kaphat. 

Íme a jövő: Ingyenes kiállításon MAGYAR művészek AI-val készített képei

https://leet.hu/vga-kartyak/

×