Emil Blonsky néhai gonosztevőkkel megtöltött terápiás csoportja egészen érdekes tagokból áll, akik bár harmadrangú rosszfiúk, mégis izgalmas dolgokról árulkodnak. De kik is ők pontosan?

Az Amazon, vagyis eredeti címén a She-Hulk eddig eléggé vegyes képet fest, mert bár maga a karakter jól hozza a képregények hősnőjéét, a cselekmény szintjén azonban elég sekélyes és semmilyen, a szitkomos felütés ellenére pedig a poénok többször kínosan sántítanak, mint megállnának a saját lábukon.

De minden negatívum ellenére azért mégis érdemes nézni, hiszen az epizódok nem tartanak tovább fél óránál, melyekbe néha azért bele-belefér néhány egészen érdekes kérdés – felvetése, na meg egy rahedli utalás is. Ez utóbbi azért is érdekes, mert az Amazonban nem is inkább visszafele, sokkal inkább előre utalgatnak.

Például végre elkezdtek tudomást venni a szélesebb MCU-ban az Örökkévalók történéseiről, az eddigi legmeglepőbb viszont Rozsomák beemelése volt a kánonba. Aki pedig még a képregényekkel is tisztában van, az még ennél is több dologra jöhetett rá, például kik állnak az Intelligencia nevű szervezet mögött, vagy például arra, hogy milyen érdekes dolgokra utalnak a hetedik részben eléggé központi szerepet betöltő terápiás csoport tagjai.

A korábban Förtelem néven hírhedté vált, de már jó útra tért Emil Blonsky farmján üzemeltetett regeneráló, meditációs és terápiás központ ugyanis kifejezetten a megváltozni akaró gonosztevőknek lett létrehozva. Akik ide betérnek, azok valahogyan összetűzésbe kerültek a világ valamely hősével is, némelyikük ellenfele azonban nem is tűnt még fel a Marvel filmes univerzumában.

De kikről is van szó?

Az első két néhai (vagy akár jövőbeli) gonosztevő Man-Bull, avagy Emberbika, illetve El Águila voltak, akik összeismerkedtek Jenniferrel, majd a terápiás ülésen bemutatkozott Saracen és Sündisznó (Porcupine), majd a díszes kompániába váratlanul becsatlakozott Wrecker is, aki pár résszel korábban még a vérét vette volna Amazonnak.

Mindegyik karaktert most először láthatjuk az élőszereplős világban, a képregények hasábjairól viszont sokaknak ismerősek lehetnek. Az pedig pláne

Kicsoda pontosan Man-Bull ~ Emberbika?

Az Emberbika valódi neve William Taurens, aki ahogyan a sorozatban is elmondta, egy félresikerült kísérlet szülötte. Bár maga sosem akart félig bika, félig ember hibriddé alakulni, a gonoszkodást már jóval az átalakulása előtt elkezdte, amikor két őrült tudós felbérelte, hogy embereket raboljon nekik a kísérleteikhez.

Ezekben a kísérletekben hozzá hasonló hibrideket akartak létrehozni, de Daredevil beleköpött a levesükbe. Ekkor akasztotta össze a bajszát Taurensszel, akit végül Fenegyerek legyőzött. A kísérletek abbamaradtak, Taurenst pedig elfogták a rendőrök. Az egyik tudós azonban becsempészte neki a Man-Bull-szérumot, ami végérvényesen átváltoztatta őt.

Ez a képregények cselekménye, szóval valószínűleg az MCU-ban más utat járhat be. Mivel tudjuk, hogy az Intelligencia Jennifer vérére utazik, és azt is, hogy Daredevil hamarosan fel fog bukkanni, nagyjából sejthető, hogy itt is valami hasonló lehet a háttérben, vagyis őrült tudósok szuperember-szérumokkal kísérleteznek.

Man-Bull egyébként jellemzően Dardevil füzetekben bukkant fel, de összerúgta a port Pókemberrel, Rozsomákkal, Hulkkal, Amerika Kapitánnyal, de még a Megtorlóval is.

Kicsoda pontosan El Águila?

Elsősorban társfüggő, és csak azután szuperhumán. Ő nem egyértelműen gonosztevő, inkább amolyan szürke muskétás, akivel a képregényolvasók 1979 augusztusában találkozhattak először. Egy időben például együtt dolgozott Vasököllel és Luke Cage-dzsel, de volt olyan is, amikor Sólyomszemmel pofozkodott.

Ami az eredetét illeti, talán ő a legérdekesebb: Alejandro Montoya, alias El Águila ugyanis nem más, mint egy mutáns. A képessége leginkább az elektromosságra terjed ki, de nagyon ügyes vívó is. A gúnyáját pedig Zorro ihlette, amit azért nem olyan nehéz kitalálni.

Az Amazon-sorozatban érdekes, hogy a felbukkanó szuperképességekkel rendelkező embereket egyszerűen nem magyarázzák. Senkiről nem tudunk semmit, a képességei is csak úgy vannak, amit mindenki teljesen evidensnek tart. Így jóformán magyarázat nélkül bárki lehet mutáns, ahogyan El Águila is. Bár a mutánsokra volt már utalás a Ms. Marvel végén, akkor valamiért még nem volt ennyire általános, hogy valakinek emberfeletti képességei vannak.

Mivel a Zorro-szerű fura szerzet leginkább a Netflixes hősökkel bandázott, az Amazonon túl maximum a Daredevilben, ennél is valószínűbben a Cage-Fist történeteiben láthatjuk viszont. Már ha lesznek olyanok egyáltalán. A jelenléte azonban finoman, de kezdi bevezetni a mutánsokat a képletbe, úgy pedig az X-Meneket, akik már vészesen közelednek az MCU-ba.

Kicsoda pontosan Saracen?

A sorozatban Blonsky szerint Saracen csak képzeli magáról, hogy vámpír, a képregényekben viszont tényleg az. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy ő a Penge képregények egy karaktere – bár van egy másik Saracen is, aki a Megtorló egy kíméletlen ellenfele.

A lényeg, hogy ő a Pengéből ismerős Saracen, aki az egyik legősibb gonosz, akivel a Marvel-füzeteiben találkozhattunk. Annyira méghozzá, hogy ő az egyik legelső vámpír, aki megjelent a Föld kerekén. Róla azonban nem sokat tudni, azon túl, hogy nagyon-nagyon öreg, és jó cimborája volt Nosferatunak. Saracennel valószínűleg a Penge filmben is találkozhatunk majd, hacsak nem hagyják meg ilyen titokzatosnak.

Kicsoda pontosan a Sündisznó?

Sündisznó, valódi nevén Alexander Gentry 1963 októberében mutatkozott be a képregényekben (Tales to Atonish #48), és leginkább a Hangyával és a Darázzsal csapott össze. Gentry eredetileg egy kutató volt, aki különleges fegyvereket készített az amerikai hadseregnek, mígnem készít magának egy olyan furcsa ruhát, ami egészen változatos módon képes megvédeni a viselőjét.

Ez a szerkó lett a Sündisznó-jelmez, amivel aztán elkezdett bankokat rabolni. Nem egy kifejezetten veszélyes bűnelkövető, de azért tud ám kellemetlen borsot törni a hősök orra alá. A képregényekben többen is felöltötték a szerkót, az amazonban viszont szinte biztosan az eredeti Sünit láthattuk, bár vele valószínűleg itt találkozhatunk utoljára. Legalábbis nincsen sok esély rá, hogy a kvantumvilágban kalandozó Hangya-csapattal mérkőzzön meg, miután ennyire jól halad Blonsky terápiáján.

Ők lennének tehát azok a jó útra térő néhai rosszfiúk, akik segítettek Jennek szembenézni a problémáival. Emellett pedig a megjelenésükkel egészen érdekes dolgokra utalgatnak: van, aki a Védelmezőket, van, aki a mutánsokat, és van, aki Pengét vetíti jó előre. Némelyikkel elméleti síkon még találkozhatunk, de sajnos az is meglehet, hogy a terápia annyira hatásos, hogy soha többé nem fognak már csúnya dolgokat művelni.

Persze azért várjuk még meg az Amazon végét, hiszen az Intelligencia bőven tartogat még nekünk meglepetéseket, de a korábbi előzetesekből azt is tudhatjuk, hogy Blonsky legalább még egyszer Förtelemmé fog változni.

Ezt is olvasd el:

Marvel-atombomba: Jön a Deadpool 3 – Hugh Jackman visszatér Farkasként

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×