Egyre komolyabb és mélyebb térképes alkalmazássá válik a Google Maps, amivel minden eddiginél részletesebb információkat fogunk megtudni egy adott környékről.

A Google az utóbbi időben eléggé ráfeküdt a térképes alkalmazásának fejlesztésére, ami hamarosan sci-fi filmekbe is simán beillő funkciókkal bővül, amiket a vállalat a szerdai Search On nevű eseményen jelentett be.

Korábban az Immersive View ~ Immerzív Nézet megnevezésű új, teljesen valószerű, időjárást, napszakot és forgalmat imitáló 3D-s megjelenítési formával passzírozták bele az állakat a földbe, amit ugyan a bolygó legtöbb városára szeretnének majd kiterjeszteni, egyelőre csak bizony országok, bizonyos városainak, bizonyos nevezetességeivel működik. A Google ezt bővíti tovább 250 újabb helyszínnel, többek között a Tokiói toronnyal, az Akropolisszal, és az Eiffel-toronnyal.

GIF of Google Maps aerial views for the Tokyo Tower, Acropolis, and Empire State Building

A másik frissítés a Live View nézetbe érkezik, ami új keresési funkciókkal bővül. A újítással a telefon kamerájával élőben kereshetünk majd bizonyos üzleteket, kávézókat, vegyesboltokat, pénzváltókat, ATM-eket, vagy vonatállomásokat. Az új funkció azonban először csak New Yorkban, San Franciscóban, Londonban, Los Angelesben, Tokióban és Párizsban lesz elérhető, a világ többi pontján valamikor később kerül bevezetésre.

GIF of search with Live View, which shows how you can lift your phone to find places like ATMs overlaid on top of the map

A legnagyobb, és legmenőbb újdonság a Vibe Check, azaz a hangulat ellenőrzés lesz, amivel a Google Maps-en előre megnézhetjük, hogy milyen egy adott terület-helyszín általános „hangulata”.

Alt text: Still images of Google Maps’ new neighborhood vibe feature, which shows photos and reviews on top of the map

Kép: Google

Ez egyfajta környékértékelő rendszer lesz, amit a Google a saját mesterséges intelligenciája, illetve a felhasználók véleményei, képei, hozzájárulásai, és az adott környék nevezetességei és látványosságai alapján határoz meg. Ez azt jelenti, hogy egy területen nyílik egy új üzlet, mondjuk egy kávézó vagy pékség, ami aztán jó értékeléseket kap, akkor nemcsak kiemelésre kerülhet a Google térképén, hanem sokat javulhat is tőle az adott térség „hangulatát” mutató érték is.

Az új hangulat ellenőrző-profilozó funkció a következő hónapokban fog élesedni az egész világon. Ezt követően pedig kiderül, hogy nyers adatok és emberi visszajelzések alapján melyek Magyarország nagyvárosainak leghangulatosabb, és legzordabb részei.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Íme a Google Street View 56 legeszementebb, legviccesebb utcaképe – KÉPEK

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×