A szemfüles rajongók egy egészen szívmelengető Force Unleashed-utalást szúrhattak ki az Andor legutóbbi, negyedik részében.

A Star Wars totális Disney-s bekebelezésének több nem kívánt mellékhatása volt, messze a legfájóbb azonban az volt, hogy a közimádatnak örvendő korábbi messzi-messzi galaxisban játszódó történeteket egy az egyben elkaszálták – pontosabban száműzték őket a hivatalos kánonból.

Az persze mindig is vita tárgyát képezte, hogy pontosan mit is lehetett a Disney-éra előtt kánonnak nevezni, mert ahány médium, annyiféle Star Wars-univerzum, melyek nem kifejezetten keresztezték egymást. Képregények, könyvek és játékok egészen szabadosan éltek az alkotóik kreativitásával, így történhetett például, hogy egy szálon Han és Leia ikergyermekei folytatták tovább a sith-jedi konfliktust, míg egy másik sztori szerint meg sem születtek, vagy hogy Darth Vader titkos tanítványa végül nagyban hozzájárult a lázadás megszervezéséhez.

Az immáron Legendáknak nevezett történetekhez viszont olykor-olykor a Disney sem szégyenlős visszanyúlni, és bár pontosan nem emelnek át dolgokat, némi ihletet azért merítenek belőlük. Ezt már megfigyelhettük a The Mandalorian és a Boba Fett sorozatokban, a botrányosan csúf véget ért új trilógiában, illetve most az Andorban is.

Az Andor bár elsőre egy teljesen fölösleges szériának tűnik, annak fényében legalábbis, hogy a cím- és főszereplője az évekkel korábban bemutatott Zsivány Egyes-moziban életét veszítette, univerzumépítésre azért éppenséggel még jól jöhet. Eddig pedig kifejezetten szépen muzsikál, hiszen végre úgy mutatja meg a sci-fi fantasy világot, amit a felnőtt közönség is tud értékelni.

Az Andor viszont még a kalandja elején tart, éppen a napokban érkezett a Disney+ kínálatába a 4. epizód, amiben nem csak a régi rajongók, hanem a játékosok is a fejükhöz kaphattak. A legutóbbi részben ugyanis az alkotók elrejtettek egy aprócska főhajtást – utalást a méltán sikeres Force Unleashed-játékra, ami az Andor előtt szintén a Birodalom elleni felkelés megszületéséről szólt.

A 2008-as játék főszereplője Darth Vader tanítványa volt, Galen Marek ~ alias Starkiller, akit még gyerekkorában rabolt el a sith nagyúr. A fiút aztán saját szájíze szerint nevelte és tanította, hogy később (még az inkvizítorok előtt) őt küldje a megmaradt, de bujkáló jedik levadászására. A sztori során azonban eldönthetjük, hogy inkább a jó utat, esetleg a sith ösvényt követjük.

Ha Galennel a világos oldalt választjuk, akkor Palpatine megöli, de halála nyomán megszületik a Lázadók Szövetsége. Ha azonban a sötét oldalt választjuk, Starkiller legyőzheti Darth Vadert, majd Palpatine ellen fordul. Az uralkodó természetesen már egy keményebb falat, de mivel a sith mester egymaga maradt, tanítványává emeli Galent, aki „jutalmul” egy egészen pofás páncélt kap.

Nos, ez a páncél az Andor negyedik része óta a hivatalos kánon része;

Persze nem egy teljesen ugyanolyan gúnyáról van szó, az inspirációs forrás azonban egyértelmű.

Na és te milyen utalásokat, easter eggeket szúrtál még ki?

via – ComicBook

A Netflix októberi filmjeiről és sorozatairól sem érdemes lemaradni:

Több mint 90 új tartalom – Az összes film és sorozat, ami októberben jön a Netflixre

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×