A címet már csak azért is furcsa volt megfogalmazni, mert a FIFA 23 megjelenésétől kezdve végre a PC-s verzió is Next Gennek számít.

A címet már csak azért is furcsa volt megfogalmazni, mert a FIFA 23 megjelenésétől kezdve végre a PC-s verzió is Next Gennek számít, így a crossplay lehetőség okán PS-esként, na meg Xboxosként is játszhatunk asztali gépen teljesítőkkel. Sok nagyobb tartalomgyártó például PC-re váltott, ott ugyanis sokkal komolyan látványt lehet előcsikarni a játékból, ha valakinek Paks II-szintű számítógépe van.

Így, hogy a kompetitív platformok kategóriáját erősíti a PC, azt hihetnénk, hogy a fejlesztők is kiemelt figyelemmel kísérik annak alakulását. Ám ez nincs így.

A játékospiac például egy hatalmas katyvasz, tekintve, hogy ugyan a konzolosokkal tudnak játszani a PC játékosok, lapokat már nem csereberélhetnek. Megmaradt ugyanis a szeparált PC piac, ez pedig nagy hatással van a lapokra.

A héten többször is kapott Price Range frissítést a FIFA 23, viszont ezekből csak ritkán profitáltak a PC-n játszók. Több poszt is született ebben a témában, íme egy példa:

Please EA, make it the same for both PC and Consols from FIFA

Ahogy a fenti kép is mutatja, egy Verrattit simán megvehetnek maguknak a PS-es és xboxos felhasználók 10 ezer Coin alatt, míg a PC-s játékosok 85 ezer Coint kell tudjanak minimum kicsengetni érte. Ennyit a lap nem ér és csak az költ rá ilyen mennyiségű Coint, aki nem ért hozzá, vagy illegálisan Coint utaztat fiókok között.

Nagy a baj tehát egyensúly téren, az EA Sports irányítása alól most rendesen kicsúszott a játék.

Ezt olvastad már?

Meglepő alanya lett a FIFA 23 első Premier League POTM lapjának

 

×