Nemcsak a TikTok idióta kihívásaira nevezhetünk be, hanem olyan ultranehéz gamer challenge-ekre is, amikbe jószerivel mindenkinek beletörik a bicskája.

Egyszer volt, talán igaz se volt az úgynevezett jeges vizet öntögetős ‘ice bucket challenge’, aminek az üzenetére mára már alig emlékszik bárki is. Pedig azok, akik a vödör alá vetették magukat biztosan tudnának mesélni, ha mást nem, akkor azt el tudják mondani, mekkora király élmény volt. Vagy nem, az viszont biztos, hogy több értelme volt, mint a sok agyhalott TikTokon (is) terjedő hülyeségnek. Bár mindegy is versenyeztetni ezeket a kihívásokat, legalábbis annyi értelme van, mint csöves kukoricán térdepelni.

Igaz a játékosok is megérnek egy misét, hiszen ami is imádunk fura, vagy egyenesen értelmetlen videojátékos kihívásokat kreálni. Főleg, ha a haverokkal versenyeznénk egy rongyosra játszott címben. Mentségünkre szóljon, hogy ezzel legalább maximum a rage-halált halt kontroller sérül, a kihívásban résztvevő viszont két jól irányzott dühroham között esélyes, hogy jól is érzi magát.

Legalábbis akkor, ha nem teljesíthetetlenül nehéz. Mert bizony olyanok is akadnak, akik benyomják az ultra instinctet, majd beleugranak a legelvetemültebb videojátékos kihívásokba, ami embernek valaha az eszébe juthatott. És most itt nem a Mario-végigjátszásra bal oldalra-félékre gondolok, hanem olyan challenge-kre, amiket papíron, technikailag meg lehetne csinálni, viszont a gyakorlatban a nagy átlagnak, de még a profiknak is simán beletörik a bicskája.

Na ilyen teljesíthetetlen gamer kihívásokból szedtük össze a négy legnehezebbet.

Crying Tears GIF - Crying Tears Gaming GIFs

1. Borderlands 1-2-3-Pre Sequel végigjátszás perma-death módban

A Borderlands-sorozat messze híres a humoráról, amit még a legnehezebb helyzetekben és boss-harcokban is rendre megvillogtat. A legnehezebb Border-challenge közben viszont már nehezebben jön az ember orcájára a mosoly.

A kihívás lényege, hogy a teljes sorozatot egyedül, perma-death módban kell végigjátszani, azaz ha meghal a játékos, az egészet kezdheti a legelejéről. Mivel azonban a kihívás mindhárom etapra vonatkozik, így ha valaki megmurdel a másodikban, rosszabb esetben a harmadikban, akkor az az első rész menüjében található New Game-re kell navigáljon.

A kihívásról nem tudni, hogy honnan és kitől indult, de csak a legkeményebb Borderlands-rajongók veselkedtek neki, eddig sikertelenül. Pedig ezelőtt többször sikerült már az egyes részek végére érni halál nélkül, a komplett sorozatot azonban még senki nem nyomta végig gyors egymásutánban.

2. Ultimate Souls Challenge – FromSoftware játékok végigjátszása

A fentinél talán még mazochistább kihívás a souls-like műfaját imádóknak okozhat álmatlan éjszakákat. A kihívás lényege, hogy bekapott ütés/sebzés nélkül kell a komplett FromSoftware souls-gyűjtemény végére érni. Aki ismeri a stúdió alkotásait, az sejtheti, hogy valóban kegyetlen kihívás ez, hiszen még egy profi is repes az örömtől, ha egy souls-játékot egyáltalán halál nélkül be tud fejezni, nemhogy úgy, hogy egyáltalán ne sebződjön közben.

A mutatvány elvi síkon persze nem lehetetlen, egyébként is vannak olyanok, akiknek egy-egy játéknál sikerült is kivitelezni a mutatványt, bár engem már csak a FromSoftware portfólióját nézegetve kiver az izzadtság. A kihívás teljesítéséhez olyan játékokon kellene sorban végigszenvednünk magunkat egyetlen benyelt sebzés nélkül, mint a

  • Demon’s Souls
  • Dark Souls
  • Dark Souls II
  • Bloodborne
  • Dark Souls III
  • Sekiro: Shadows Die Twice
  • Elden Ring.

Fincsi.

3. HALO-trilógia LASO kihívás

A Halo-játékok a legjobb alanyai a gamer kihívásoknak – legalábbis a régebbi etapok, amik mellé alapból járt a Firefly játékmód. Persze a baráti társaságok egymás ellen is simán kitalálhattak valami hülyeséget, ha viszont valaki Halo-legendává akart – vagy akar – válni, annak legendás kihívást kell teljesítenie.

Bár ez aligha sikerül bárkinek is, ugyanis a HALO-trilógia LASO kihívás az egyik legkeményebb games challenge valaha. A LASO megnevezés egyébként a „Legendary All Skulls On” rövidítése, ami annyit tesz, hogy a végigjátszás során a létező összes nehezítésnek, azaz Legendary Skullnak aktívnak kell lennie. Ezek viszont olyan kemény előnyöket és képességeket adnak az ellenfeleknek, mint a láthatatlanság, vagy hogy egyetlen neszre pontosan tudni fogják, hogy hol állunk. De akadnak olyanok is, melyekkel magunkat gyengítjük, például azzal, hogy nem töltődik vissza Chief páncélzata.

Ja, és mindezt a legprofibbak megbolondítják azzal a szabállyal is, hogy halál esetén lehet is újrakezdeni a programot.

Ez a fajta LASO kihívás pedig annyira nem gyerekjáték, hogy a Halo 2-t csak 18 évvel a megjelenése után, idén sikerült csak nehezítve, halál nélkül teljesítenie egy Jervalin nevű játékosnak. A legdurvább kihívást viszont még a legprofibbak sem tudták még teljesíteni, és biztos is vagyok benne, hogy nem is fogják, azaz az eredeti Halo-trilógiát LASO mellett halál nélkül végigtolni. Már a gondolattól is beremegek…

4. Osu! – The Promethean Kings S Rank Pass

Errefelé talán csak kevesen ismerik az Osu! című játékot, tőlünk keletebbre azonban elég nagy bázisára lelünk. A játék tulajdonképpen egy ritmusjáték, amiben a kézügyesség és a sebesség szinkronja számít. Az Osu!-t egér helyett jellemzően egy digitális tollal és billentyűzettel nyomják: a tollal bizonyos ábrákat kell meghatározott pontok alapján minél gyorsabban kirajzolni, míg a billentyűzettel az ütemet kell tartanunk.

Mint minden valamire való ritmusjátékban, úgy az Osu!-ban is akadnak ultranehéz számok és pályák, amiket 100 százalékra teljesíteni minimum egy pokoljárás. A legnehezebbnek azonban a 2016-os bekerülése óta a The Promethean Kings-et tartják, ami egy 6 perces technikai death metal. Maga a szám önmagában nem lenne kiemelkedően bonyolult, azonban van benne egy pont, amit sokan csak „nehézségi tüskének” neveznek, mivel hirtelen a semmiből lesz egy pár pillanatra teljesíthetetlenül kegyetlen a pálya.

Ez pedig annyira nehéz, hogy hat évvel a megjelenése óta sem tudta még senki sem tökéletesen teljesíteni.

Persze bőven akadnak még ilyen lehetetlen gamer kihívások, így ha te ismersz még egyet-kettőt, azt mindenképp írd meg nekünk kommentben!

Ezt is érdemes elolvasnod:

Erre ma már lecsapna a cancel culture! – 18 ultrakáros retro játékreklám

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×