Nem a hardcore gamereket lepné meg az óriáscég.

Az Intel kedd este végre leleplezte az érkező A770 specifikációit és a várható árcédulát. A felhasználók kellemes árazásban reménykedtek, melyet meg is kaptak, ám a hazai árak kevésbé lesznek barátságosak a jelenlegi dollárárfolyam miatt. A félkész Intel driverektől is sokan félnek, teljesen jogosan, ám a cég ígérete alapján folyamatosan javítanak az illesztőprogramokon.

A fenti bejelentés hatására sokan el is felejtették átböngészni a teljes anyagot. A Videocardz azonban hamar kiszúrta, hogy a korábban csak pletykaszinten emlegetett, A310-es számozású modell is feltűnt az Intel adatbázisában. A380 erejét ismerve sokaknál kiesik a kártya, ám ez nem jelenti azt, hogy teljesen értelmetlen lenne a létezése.

Ilyen erős lehet az A310-es modell!

A leggyengébb ARC kártya 6 Xe maggal és 96 XMX egységgel lesz felszerelve. Teszi mindezt 4GB GDDR6 memória társaságában és 75 wattos fogyasztás mellett. Ha a jelenleg elérhető ARC teszteket skálázzuk, akkor a kártya erősebb lehet, mint a GTX 1050 Ti, de gyengébb mint a GTX 1650. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy kinek lehet ez majd jó választás?

Mivel a nagytestvérekben is megtalálható gyorsításokat és videó encode/decode képességeket birtokolja, gyakorlatilag ilyen téren nincs ellenfele a várható, 100-70 dolláros árszegmensben. Régebbi OEM / irodai számítógépekbe kiváló választás lehet, hiszen a legfrissebb szabványokat támogatja, sőt valamiben meg is előzi a konkurenciát. A játékról azonban le kell mondanunk, néhány kompetitív és régebbi cím kivételével.

HIVATALOS: Nagyon kellemes árazással érkezik az Intel legerősebb videókártyája

https://leet.hu/vga-kartyak/

×