Ezúttal sem fogta vissza magát a Raven gárdája.

Ahogy arra számítani lehetett, a Warzone fejlesztői szerdán egy mindent átfogó patch notes bejegyzéssel jelentkeztek. Míg az újdonságok jelentős része már kedden napvilágra került, úgy ebben a dokumentumban a fegyverekkel kapcsolatban kaptunk némi információt. Ezúttal sem úszta meg egyik kategória sem a gyengítéseket és az erősítéseket. Az utolsó közös Warzone és Vanguard szezon második felében is újra át kell gondolnunk, mely AR-t, SMG-t vagy épp Snipert válasszuk a harcmezőn. A lista nem rövid, ám szerencsére WarzoneLoadout ismét kisegíti a közösséget közérthető képekkel, gyűjtésekkel.

Nézzük is, hogy milyen változásokra kell felkészülnünk!

A képeken piros szegmensben találhatjuk az egyértelmű nerfeket, míg zöldben a buffokat. Azokat a fegyvereket, melyeket egyik kategóriába sem sikerült besorolni, nem kapnak hátteret. Ott inkább egy korrekt balanszolást kell elképzelnünk.

AR – LMG – Marksman

Ahogy arra számítani lehetett, az elmúlt négy hét több sztárján is alakított a fejlesztői gárda. Az Automaton és az M1 Garand is a Raven Software látómezejébe került. A legnagyobb pusztítást talán az UGM-8 LMG fegyveren hajtották végre, ám valamilyen szinten megérdemelt volt. Gyakorlatilag az elmúlt hónapban stabilan vezette a K/D listát, a többiektől jelentősen elhúzva, ilyen szintű dominanciát nem lehet figyelmen kívül hagyni. A frissítés legnagyobb nyertese az EX1 és a FFA1 lehet, de a QBZ-83, az AMAX és az éppen a napokban emlegetett M4A1 sem panaszkodhat.

SMG – Pisztolyok

Az SMG kategória megbolygatása mindig fura helyzeteket szülhet, úgy tűnik ezúttal is készülhetünk erre. A WZRanked meta toplistáját vezető Armaguerra 43 és PPSh-41 (VG) párosa is durva nerfet kapott a Raventől, ám érdemes lehet megvárni az in-game tapasztalatokat is. A RA 225 és Klauser (Warzone Loadout fehérre módosította később ezt a fegyvert is) némi balanaszon esett rá, nem beszélhetünk egyértelmű nerfről vagy buffról. A legnagyobb nyertesről sem beszélhetünk, ám a Bullfrog és az MP40 menetelését érdemes lehet majd figyelni.

Sniperek, shotgunok

A Gorenko egyértelműen broken volt az elmúlt hetekben, így nem véletlenül láthatunk piros színezést és hosszú listát a neve mellett. Kénytelenek voltak meglépni a fejlesztők, a felhasználók is egyre bátrabban vették a kezükbe, ahogy rájöttek, hogy mennyire OP lehet bizonyos helyzetekben. A kategória többi szereplője örülhet, néhány Sniper is erősítést is kapott, illetve a Shotgunok közül is több fegyver buffban részesült.

Mi lehet majd a meta?

Jól látható, hogy a fenti táblázatokban ismét több mint 30 fegyver szerepel. A Warzone fejlesztői az utolsó közös Vanguard frissítést sem finomkodták el, ám talán egy fokkal óvatosabban módosítottak az értéken. A Warzone hosszútávú sorsáról nem sokat tudunk, de nagy eséllyel ilyen szintű változtatásokra már nem igazán kell számítanunk a battle royale módban.

Warzone Loadout a fegyverek kipróbálása nélkül felállított egy listát, melyben a potenciálisan jó választásnak bizonyuló fegyvereket olvashatjuk le. Ezek a következőek lehetnek:

  • STG 44
  • Grau 5.56
  • UGM-8 továbbra is jó választás lehet
  • KG M40
  • Vargo 52
  • Cooper Carbine
  • Marco 5
  • Blixen
  • MP-40
  • CX9 és talán a Gallo SA12

Az elkövetkezendő hetekben ismét érdemes lesz figyelni a különféle tartalomgyártók és „szakértők” videóit, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy ismét átrendeződés várható a toplisták élén. Könnyen lehet, hogy valóban a fenti lista lesz mérvadó, ám az is lehet, hogy meglepetésfegyverek is feltűnnek a legjobbak között.

Mit szólsz a változásokhoz?

Új Rebirth mód, új fegyverek és egy friss pálya – Íme a Warzone utolsó nagy frissítése

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×