A 17 éves gyanúsított, aki feltehetően nemrég feltörte a Rockstar Games szervereit, ártatlannak vallotta magát a visszaélés vádjában.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a nagy port kavart GTA 6 szivárgást követően a rendőrség letartóztatott egy 17 éves tinédzsert. A brit rendőrség korábban annyit árult el az elfogásról, hogy egy szervezett akció keretében a londoni rendőrség a Nemzeti Kiberbűnözési Egység által támogatott nyomozás részeként hackertámadás gyanújával letartóztatott egy 17 éves fiatalembert Oxfordshire-ben. Mivel az elkövető még kiskorú, a nevét nem hozhatták nyilvánosságra. Azóta a rendőrség friss információkat osztott meg az ügyről – írja az Eurogamer.

„A 17 éves fiatal szeptember 24-én jelent meg a Highbury Corner Ifjúsági Bíróságon, bűnösnek vallotta magát az óvadékra vonatkozó feltételek megszegésében, de ártatlannak a számítógépes visszaélésben” – mondta Michael O’Sullivan nyomozó.

A tinédzsert jelenleg egy ifjúsági fogdában tartják fogva.

A gyanúsított feltehetően tagja a Lapsus$ hackercsoportnak, és neki tudható be legutóbbi hatalmas GTA 6 szivárgás, aminek következtében rengeteg kép és videó jelent meg a neten. A Rockstar azt mondta: „rendkívül csalódott”, de ennek nem lesz „hosszú távú hatása” a fejlesztésre. A fejlesztés nem áll le.

Ami a gyanúsítottat illeti, nem ez az első eset, hogy meggyűlik a baja a törvénnyel. A BBC News még márciusban számolt be az illetőről, aki akkor még csak 16 éves volt. Akkor azzal vádolták, hogy társaival feltört olyan nagy cégeket, mint a Microsoft. Az FBI azzal kapcsolatban is nyomoz, hogy ki törte fel az Uber rendszerét.

A korábbi sztorit láttad már?

Lecsapott a rendőrség: Egy 17 éves hackerzseni szivárogtatta ki a GTA 6-ot

 

×