Az FBI is nyomozásba kezdett, hogy kézre kerítsék azt a hackert, aki kiszivárogtatta a GTA 6 képeit és videóit. Nem csak a Rockstart törte fel.

Szerintem még nagyon sokat fogunk hallani arról az elképesztően zavarba ejtő ügyről, aminek középpontjában egy hacker és számtalan GTA 6 tartalom áll. A hatalmas szivárgást követően a GTA 6 fejlesztése természetesen folyik tovább, de ez nem jelenti azt, hogy ne folyna nyomozás az ügyben.

Már az FBI is keresi ugyanis a hackert, aki elvileg nem csak a Rockstar szervereit törte fel.

A Rockstar nemrég egy közleményt is kiadott, melyben azt írták: „a hálózati feltörése során egy illetéktelen harmadik fél illegálisan letöltött a rendszerünkből bizalmas információkat, beleértve a következő Grand Theft Auto játék korai fejlesztési videóit is.”

 

Természetesen sokakban felmerült a kérdés, hogy ki lehet a tettes vagy tettesek. A VGC szerint a támadás egy közelmúltbeli Uber-adatvédelmi incidenssel hozható összefüggésbe.

Az Uber kiadott közleményében azt írja: „Úgy gondoljuk, hogy ez a támadó (vagy támadók) kapcsolatban állnak a Lapsus$ nevű hackercsoporttal, ami az elmúlt egy évben egyre aktívabbá vált. Ez a csoport hasonló technikákat használ a tech-cégek megtámadására, és 2022-ben többek között a Microsoftot, a Ciscót, a Samsungot, az Nvidiát és az Oktát vették célba. A hétvégén arról is érkeztek hírek, hogy ugyanez a hacker törte fel a Rockstar Games-t is. Az FBI és az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is részt vesz a nyomozásban.”

A cikk írásának pillanatában persze nem nyert megerősítést, hogy a Rockstar Games és az Uber elleni támadásokat ugyanaz a csoport követte volna el, vagy hogy a Lapsus$ állna mögötte. Az Uber és a Rockstar azonban hamarosan felgöngyölíti az ügyet.

Jó hír viszont, hogy ettől a GTA 6 fejlesztése nem áll le.

Ezt láttad már?

GTA 6 leak: így állnak ki más fejlesztők a Rockstar mellett!

×