Két évvel ezelőtt teljesen más számokat olvashattunk le.

A múlt heti Apple bejelentés után pár nappal, hétfőn megkapták a jelenlegi iPhone tulajdonosok az iOS 16-ot. A frissített rendszer rengeteg hasznos fejlesztéssel és újdonsággal érkezik, a legjobbakat be is mutattuk már egy összefoglaló bejegyzésben. A 14-es széria tulajdonosainak nincs választási lehetősége, hiszen azok a telefonok alapból a legújabb iOS verzióval érkeznek, ám a régebbi készülékek felhasználói egy ideig szabadon választhatnak.

Az Apple ezúttal is több készüléket kihagyott a frissítési lehetőségből, ám ezek már 6 éves modellek voltak, így kénytelenek voltak meghúzni egy határt. A MixPanel weboldala egy egyszerű grafikon segítségével prezentálta is, hogy milyen módon alakult a váltás az első napokban.

Már az első 24 órában sokan váltottak, ám volt már ennél sokkal jobb iOS frissítési nap is!

Az iOS 16 megjelenése utáni egy napban már a felhasználók 6.71%-a a frissítés mellett döntött, mely több az iOS 15 hasonló számaihoz képest, ám jelentősen kevesebb az iOS 14-hez viszonyítva. Három nappal később is maradtak ezek az arányszámok. A kompatibilis iPhone-ok 10.45%-án fut már az iOS 16, de az iOS 14 idején ez közel 15% volt.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mitől lehetett annak idején népszerűbb az iOS 14. Az iparági elemzők szerint Widgetek megérkezésére és a felújított kezdőképernyőre nagyon ki voltak már éhezve a felhasználók két évvel ezelőtt. Az iOS 15 pedig inkább egy biztonsági frissítés volt a COVID idején, mintsem egy iOS 14 vagy 16 féle nagyobb ugrás. Ez azonban nem magyarázza meg az iOS 16 „népszerűtlenségét”, hiszen rengeteg, régóta kért újdonság érkezett a rendszerrel.

Forrás: HVG

Te frissítettél már iOS 16-ra?

Megjött az iOS 16 – Ezért éri meg minden iPhone-ra felrakni az új rendszert

https://leet.hu/iskolakezdes/

×