Ez METÁL: try before buy akcióban próbálhatod ki a zeneileg és brutalitásában is vadállat FPS-t. Annyira beteg, mintha a DOOM nyakra nőtt sziámi ikre lenne.

Mészárlás a DOOM óta nem volt ennyire mókás, ráadásul most úgy csaphatod szét a pokolfajzatokat, hogy tulajdonképpen egy vagy közülük. Amióta a Stranger Things is szebben muzsikál, ha metált kevernek egy feszült jelenet alá, még jobban tudjuk, hogy mennyire fokozza az izgalmakat a húrtépés. Erre jött rá a Metal: Hellsinger alkotója, David Goldfarb is.

Forrás: Funcom

A fejlesztő a démoni hentelős klasszikus 2016-os feldolgozásával játszott, közben pedig a Meshuggah svéd (mi más?) metálzenekar dalait hallgatta. Ezek ilyen jóarcú srácok, akikkel simán innál egy sört:

Forrás: Swedish Metal

Goldfarb egyébként bevalotta, hogy nem véletlen a hasonlóság: valóban a DOOM adta az ötletet a játékhoz, amit végre Te is kipróbálhatsz. És amíg csak ennyi, addig ingyenes is – szellőztette meg a Ginx TV. A szégyentelen nyúlás veszett jól sikerülhetett, mert épp’

az ajándék demót kínáló Steamen „rendkívül pozitív” értékelésnél tart – több mint ezer felhasználó voksai alapján, míg a Metascore 79 pontot adott neki eddig.

Lecsapott a hype-ra az ihletet adó zenekar is: a játék megjelenéséhez időzítették az I Am That Thirst című daluk klippremierjét. A game előzetese meg ilyen – ami azt illeti, tényleg összeillenek:

 

A Metal: Hellsinger PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re jelent meg. Steam-en itt találod az ingyenes demót. Amúgy a teljes játék sem kóstál túl sokat ahhoz képest, ahogy kinéz: 30 eurót, vagyis kb. 12 ezer forintot kérnek érte.

És a zenéjét se akárki szerezte, idess:

A System of a Down legendás énekesét egy DOOM-szerű henteldében hallhatjuk viszont

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×