Napokon belül mindent megtudhatunk.

Az Nvidia az elmúlt hetek során egyre aktívabb a közösségi csatornáin. Nem véletlen ez, hiszen az újgenerációs RTX 4000-as széria néhány példánya már szó szerint a spájzban van. A hivatalos megerősítés még várat magára, ám napokon belül szinte minden kétséget kizárólag megismerhetjük az újdonságokat.

Azt tudjuk, hogy az Nvidia szeptember 20-án, magyar idő szerint délután 17:00 órakor bejelentéssel készül. A bejelentés témája a meglehetősen misztikusan hangzó Project Beyond lesz. Az iparági szivárogtatók biztosak voltak abban, hogy ez az új videókártyákat takarja majd, ám hivatalos információ vagy utalás egészen idáig nem volt ezzel kapcsolatban.

Tényleg az Ada Lovelace architektúrát és az RTX 4000-es kártyákat leplezheti le az óriáscég!

A fenti, Twitter képen egy régi dokumentumot pillanthattak meg a felhasználók. Szerencsére hamar kiderült, hogy ez a „Diagram for the computation by the Engine of the Numbers of Bernoulli” nevet viseli. A dokumentumot Ada Lovelace készítette 1843-ban, így ennél nagyobb megerősítésre nincs is már szükségünk. Hónapok óta pletykálják, hogy Ada architektúrára épülnek az RTX 4000-es kártyák, ám ez az első hivatalos megerősítés az Nvidia oldaláról.

Ha hihetünk az iparági leakereknek, akkor első körben az RTX 4090, RTX 4080 16GB/12GB modelleket leplezheti le a cég, ám októberben csak a legerősebb újoncot vásárolhatjuk meg. Könnyen lehet, hogy az RTX 4070 és „gyengébb” modellekre egészen 2023-ig kell várnunk.

Forrás: Videocardz

Izzad a géped, laptopod a mai címektől? – Íme 27 játék, ami egy kenyérpirítón is elfut

https://leet.hu/iskolakezdes/

×