A csapatok kőkemény formában teljesítenek, még azok is, akik nehezen indultak.

Éppen zajlik a Valorant világbajnokság, vagyis a Valorant Champions Tour 2022. A csapatok kőkemény formában teljesítenek, még azok is, akik nehezen indultak. Az FPX esélyesként érkezett Törökországba, viszont a csoportkör nem úgy sült el, ahogy azt szerették volna. Azóta persze megtalálták a formájukat és a döntő felé tartanak. A DRX az abszolút ellentéte az európai csapatnak, a koreaiak ugyanis nagyon bekezdtek, viszont a rájátszásban a Loud eltakarította őket az útból, így a brazilok felsőágon, a koreaiak pedig alsóágon folytathatták a menetelést.

A felsőági döntőt így a Loud és az Optic fogja vívni, míg az alsóági elődöntőben az FPX és a DRX fog találkozni ismét.

Volt pár meglehetősen beteg mozzanata az előző nap meccseinek, íme néhány, amit semmiképpen sem érdemes kihagyni:

Shao 3K-ja a meccspontért

 

Ahogy írtuk, az FPX megtalálta magát a csoportkör legvégén, így Shao és társai bombaformában teljesítenek végre. Erre szükség volt az XSET ellen is, akikkel egy igazán szoros ki-ki meccset vívtak. Shao 3K-ja pont arra volt elég a harmadik mapon, hogy kicsit fellélegezhessenek az FPX játékosok, egészen addig ugyanis fej-fej mellett haladtak előre.

BcJ rendíthetetlen

 

Ugyan a mapot és végül a meccset is elveszítették, mégis látszik ebből a klipből, hogy az XSET csupán csak egy hajszállal maradt alul az FPX-szel szemben. BcJ megőrült Bindon, egy Ace-szel tolta vissza az FPX ostromát.

Derke vs. DRX

 

Az európai szurkolók büszkék lehetnek, a Fnatic htalmasat küzdött a DRX ellen és csupán csak minimálisan maradt alul. Ezt bizonyítja Derke acélidegzetű 1v2 szituja is, ami meccsben tartotta a Fnaticot a mindent eldöntő harmadik mapon. Ha csak egy lövést is téveszt, bukták volna a kört, ő viszont nem remegett meg.

 

Pénteken ismét bődületesen erős párosításokat láthatnak az érdeklődők, amit természetesen magyar nyelven a Leet Esport csatornáján tekinthetnek meg a rajongók. Sőt még nyerni is lehet!

A VCT 2022 közvetítések támogatója a Foodpanda.

Minden egyes közvetítés alatt egy 10.000 Ft-os Panda Market vásárlási utalvány talál gazdára.

×