Pillanatok alatt mémmé vált a nem túl megszokott design.

Az elmúlt napokban ismét felpörögtek az RTX 4090 videókártyával kapcsolatos hírek. Nem véletlenül, hiszen az iparági elemzők szeptember 20-ára várják az új generáció flagship modelljének bejelentését. Ahogy azt sejteni lehetett, a VGA nem az olcsó példányok táborát fogja erősíteni. A Gigabyte ennek megfelelően legalább 11 példánnyal készül a startra, a többiek is hasonló palettával készülhetnek.

Most, hogy alig egy héttel járunk a feltételezett bemutató előtt, újabb szivárgások érkeztek a kínai közösségi oldalakról. A Baidu az elmúlt években rengeteg valós leak forrása volt, így nagy eséllyel most sem kamu képeket posztoltak a felhasználók.

„Szappan”

A doboz

Sokak szerint meglehetősen rondára sikeredett a ZOTAC példánya!

A fenti képeken a ZOTAC GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO névre hallgató variánst láthatjuk. A kártyák mellett a dobozdesign is kiszivárgott, melyen megtekinthetjük másik szögből is a bestiát. A közösség nem igazán elégedett a legalább 3 slotot felemésztő designnal, sokan szappanhoz vagy épp egy futurisztikusabb motorcsónakhoz hasonlítják az újdonságot.

Már mém is született

A kártya specifikáció sem titkosak már egy ideje. Az AD102 névre hallgató GPU-ban 16384 CUDA magot állít szolgálatba az Nvidia. A videómemóriával sem kell majd spórolni, ebből 24GB-nyi kerül az RTX 4090-re, természetesen a drágább modelleknél megszokott GDDR6X típusból. A fogyasztás várhatóan 450W körül alakulhat majd, melyeket a külsős gyártók modelljei akár még túl is léphetnek a tuningnak köszönhetően.

Forrás: Videocardz

A régi szériát sem hagyna magára az Nvidia:

Három új RTX 3000-es kártyát is piacra dobna az Nvidia

https://leet.hu/vga-kartyak/

×