Bár a teljesítmény az ígéretek szerint kétszer akkora lesz, mint az RTX 3090 esetében, valószínűleg ez az árán is meglátszik majd.

Bizonyára mindenki ki van már attól, hogy a videokártyák árai és az elérhetőség nem volt éppen a toppon az elmúlt években. Jó hír, hogy a kripto-bányászat visszaszorulásával a kártyák ára is normalizálódik, de nem lesz olcsó új kártyát vennie annak, aki RTX 4090-re vágyik. Nemrég ugyanis véletlenül vietnámi és ausztrál kiskereskedők oldalán jelent meg

az Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 4090 egy-egy modellje, ami mellett az ár is szerepelt.

 

Ahogy arról a WCCFTECH is beszámolt, a kiskereskedők honlapján a Windforce 3X, Gaming OC és AORUS változatok bukkantak fel, mellette feltüntetve egy-egy árat is. Persze nem sokkal később le is kerültek. Természetesen ezt az árat nem szabad biztosra venni, hiszen még változhat. A boltok valószínűleg igyekeznek belőni az árat, nagyon mellé viszont nem lőnek majd a korábbi tapasztalatok alapján.

Eszerint tehát az RTX 4090 4550 ausztrál dollárba is kerülhet, ami jelen árfolyamon több mint 1.200.000 forint. Ez tehát azt jelenti, hogy azok, akik elsőként szeretnének hozzájutni, mélyen a zsebbe kell nyúljanak, sőt valószínűleg a csekély készlet is gondot okozhat majd.

Az RTX 4090 várhatóan október 22-én jelenik meg, de ez még változhat.

Az új kártyákat láttad már?

Három új RTX 3000-es kártyát is piacra dobna az Nvidia

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×