Nincs megállás a zöldeknél.

Az elmúlt hónapokban mindenki az új AMD, Intel és Nvidia újdonságokról beszél, próbál információkat szerezni. Az AMD és az Intel új processzorokkal és friss videókártyákkal is jelentkezik, míg az Nvidia az RTX 4000 piacra dobására készül. Azt hihetnénk, hogy ebben az esetben már hónapok óta hozzá sem nyúlnak a régebbi modellekhez, ám ennél nem is tévedhetnénk nagyobbat.

3 új RTX 3000 kártya is megérkezhet a piacra!

A MEGAsizeGPU nevet viselő leaker az utóbbi hónapokban meglehetősen aktív és bizony a kiírásai jelentős része tűpontosan meg is egyezik a későbbi valósággal. Éppen ezért lepődött meg a Twitter népe, amikor nem is olyan rég publikálta a fenti bejegyzést. Állítása szerint három új RTX30 kártya is tiszteletét teheti a polcokon, valószínűleg az Nvidia a „szemetet” szeretné kitakarítani:

  • Érkezhet a 8GB-os memóriával felszerelt 3060, mely korábban 12 GB VRAM-mal rendelkezett
  • A 3060 Ti sem ússza meg a változtatásokat. A korábbi 8GB memória maradt, ám a GDDR6 helyett immáron a melegedésre hajlamosabb, ám gyorsabb GDDR6X modulokkal érkezhetnek meg az új változatok
  • A 3070 Ti-ból is érkezhet egy új változat, mely memóriában és annak fajtájában is megegyezik a régebbi modellel. A friss változás azonban GA104 helyett GA102 GPU-val érkezik majd, így a flagship (3080,3090) modellekből megmaradt, „selejtes”, de a 3070 Ti erejét biztosító számolási egységek kapnak helyet a kártyán. A hatékonysága némileg gyengébb lehet a korábbi változatokhoz képest.

Nem ez az első, hogy így hasznosítaná újra a termékeket az Nvidia, ám egyszerre ennyi újdonság talán még sosem mutatkozott be.

https://leet.hu/vga-kartyak/

×