A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egy több tonnás búvár-Teslát fogott ki a Dunából.

Hogy pontosan miként került oda, azt egyelőre senki nem tudja, de valahogyan egy igen drága Tesla, egy Model X pottyant a napokban a Dunába. A jármű tisztázatlan körülmények között ugyanis egyik pillanatról a másikra a folyóba gurult a Tököl–Százhalombatta kompátkelőnél szeptember 6-án.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a Facebook-oldalán jelentette be a jó hírt, hogy a a hétvége folyamán sikeresen „kihorgászták” az autót a Dunából – szúrta ki előbb a Telex.

Micsoda kapás! – Kép: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

„A munkálatok során szerencsére minden a tervek szerint alakult. A megtalálás helyszínéhez közel a partra vonszoltuk kézi eszközökkel, majd a tököli komp segítségével elszállítottuk és a tulajdonosnak átadtuk. Köszönjük a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság közreműködését és külön köszönjük a komp üzemeltetőjének a hathatós segítséget.” -írja a Szolgálat.

A kiemelés teljes költségét a tulajdonos állta – tették hozzá, ami sanszosan nem lehetett kevéske összeg, a java azonban csak ezután jön. Bár az elektromos autókat, úgy a Teslákat is komoly vízállósággal látják el, teljesen és hosszú időre a víz alá merülve a jól lezárt kábelezés ellenére is komoly, megjósolhatatlan meghibásodások jelentkezhetnek.

Ezért egyetlen kilométer megtételére sem ajánlott használni egy elmerült Teslát, és bár a megjavítása abszolút lehetséges, annak valószínűleg súlyos ára lesz. Legalábbis nem gondolom, hogy egy 60 millió forintos Tesla Model X elektronikájának esetleges cseréje olcsón megúszós mulatság lenne. Előtte persze még alaposan szét is kell majd kapni, illetve kitisztítani az összes dzsúszt, ami a Duna aljáról az autóba vándorolt az elmúlt egy hét folyamán.

 

Na és erről hallottál már?

Leszbikus csók miatt 6 iszlám állam és Magyarország is nekimegy a Netflixnek

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×