A Sony ezúttal alaposan belenyúlt a PS5-be, aminek az újabb, 1200-as modellje sokkal jobb lett, mint bármelyik másik.

Az elmúlt néhány konzolgeneráció során megszokhattuk már, hogy a gyártók kisebb-nagyobb revíziókat hajtanak végre a játékgépeiken. Xbox 360-ból és PlayStation 3-ból is többféle modellt lehetett venni, ahogyan a PS4 is folyamatosan alakult az évek során, melyek nem mindig merültek ki a nagyobb, az alapgépektől jól elkülöníthető darabokban.

A gyártók ugyanis előszeretettel nyúlnak bele egy már piacon lévő gépcsaládba, így fordulhat elő például az, hogy a 2006-os első szériás PS3, vagy a 2013-as legelső gyártású PS4 már nem teljesen ugyanaz a konzol, ami mondjuk a generáció közepén vagy végén potyog le a gyártósorról. Ezek persze általában nem őrületesen nagy változásokat jelentenek, mégis, aki a későbbi gépeket veszi, az már egy jóval kiforrottabb, tökéletesebb gépet kapnak a pénzükért.

Így járt a PS5 is, ami két évvel a debütálása után már a harmadik revízióját tapossa. 

Kinézetben ezek a konzolok szinte semmiben sem térnek el egymástól, és egy átlagfelhasználó szemén keresztül nagyjából pontosan ugyanarra is képesek. Belül viszont már teljesen más a helyzet, ahol már sokkal nagyobb eltéréseket is találhatunk. A Sony ez idő alatt tulajdonképpen egyre tovább csiszolta a PS5-öt, aminek a tavalyi 1100-as modellben kicsit átalakult a hűtése, azaz kisebb lett a hűtőbordája, ezáltal pedig valamennyivel könnyebbé – bár melegebbé vált a masina.

Az 1200-as, még egészen friss megjelenésű PS5 (Ausztráliába már szállítják) azonban még ennél is több módosítást tartalmaz, amitől tulajdonképpen jobb lett a konzol, mint volt. Legalábbis ezt a következtetést vonta le Austin Evans, akinek sikerült szétpattintania egy 1200-as digitális modellt, amit jól össze is vetett az első 1000-es és a középső 1100-as darabokkal.

Eszerint a hűtőborda még tovább zsugorodott, illetve kapott egy újabb hőcsövet is, amitől sokkal hatékonyabb lett a konzol hőeloszlása. A Sony szakemberei az alaplapot is áttervezték, ami szintén kisebb területen terpeszkedik, így felszabadítva plusz helyeket a játékgép belsejében. Mindezeknek a változásoknak köszönhetően a PS5 még tovább fogyott, ami a lemezolvasó nélküli kiadás esetében azt jelenti, hogy már csak 3,3 kilót nyom, szemben az eredeti 3,8 és az 1100-es 3,5 kilójával.

Sőt, Evans szerint az 1200-as PS5 modell kevesebb áramot is fogyaszt. Játék közben körülbelül 201 W-on ül, ami alacsonyabb, mint az 1100-as (229 W) és az 1000-es (218 W) modelleké.

Vagyis az új PS5 tulajdonképpen sokkal jobb lett, mint bármelyik korábbi modell, vagyis aki még vásárlás előtt áll, annak javallott ezt a modellt választania. A modellek jelzéseit egyébként a PS5 dobozán lehet ellenőrizni, de Austin ezt is megmutatja:

Na és ezt olvastad már?

Megéri frissíteni! – Nagyszerű új funkciók jöttek PS5-re

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×