Mindenképpen érdemes frissíteni a PlayStation 5-öt, mert igazán remek újdonságok érkeztek.

A Sony világszerte élesítette a PlayStation 5 legújabb rendszerfrissítését, ami egy nagyon rég óhajtott és várt funkciót is tartalmaz: az 1440p HDMI videokimenetet. A funkcióra már egy éve várnak a PS5-tulajdonosok, amit eredetileg még tavaly júliusban egy béta keretében villantottak meg. Ezúttal viszont már mindenki számára elérhető, akik 1080p és a 4K között játszanak a konzolon.

Ez nyilván leginkább a monitorokat használó játékosok számára lesz érdekes. A Sony ugyanakkor jelzi, hogy a kijelzőnek vagy tévének támogatnia kell az 1440p/60Hz vagy 1440p/120Hz felbontást. Az új funkciót a PS5 beállításai között, a „Képernyő és videó” menüben lehet kiválasztani, amit érdemes lehet használat előtt le is teszteltetni a masinával.

Ugyanakkor érdemes tudni, hogy az 1440p használata kikapcsolja a játék és a monitor képfrissítési sebességét szinkronizáló VRR-t, ami azt jelenti, hogy előfordulhatnak képernyőszakadások, és más egyéb képfrissítésből adódó problémák.

Emellett más hasznos újdonságoknak is örülhetünk, mint például a

  • Gamelist, amivel tulajdonképpen rendszerezhetjük a játékainkat,
  • új funkciók érkeztek a PS Androidos és iOS-es alkalmazásába: most már PS Remote Play munkamenet indíthatunk a PS App-on keresztül,
  • hangvezérlést kapott a PS-es YouTube-alkalmazás,
  • illetve már képernyő megosztást is kérhetünk a barátainktól, akiket így nézhetünk játék közben.

Valamiért nem csatlakozik a PS5-öd az internetre? Segítünk:

Nem csatlakozik az internetre a PS5? – 9 módszer, amivel megoldhatod

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×