A Google keresések alapján nézték meg, hogy a Nintendo Switch – PS5 – Xbox Series X tengelyen mire buknak az öreg kontinens gamerei.

Az újgenerációs konzolokkal kapcsolatos Google keresések nyomán elemezték ki egy kutatásban, hogy vajon melyik érdekli a legjobban 47 európai ország közönségét. Mivel most már évtizedes történelme van a Microsoft és a Sony párharcának, illetve legalább azóta kész tény, hogy akit ez a két konzol nem, azt a Nintendo nyeri meg magának, az új riport sem foglalkozik mással a nagy trión kívül.

Forrás: Alva PC

Az AI ellen játszható kártyapartikra szakosodott Cribbage Challenge ezúttal arra volt kíváncsi – írja a GameRant, hogy a Google Trends alapján milyen számokat produkált a legújabb Playstation, Xbox és Switch, az elmúlt 12 hónap során. Talán téged is meglep, hogy

az európai nemzetek több mint felében, összesen 24-ben (köztük olyanokkal, mint Franciaország, Hollandia és Spanyolország) a Nintendo-é a legkeresettebb konzol.

A Switch után következik nem sokkal lemaradva a Playstation 5, ami húsz államban, például Németországban, és Norvégiában nyert. Elég érdekes, hogy végül az Xbox Series X szorult a dobogó alsó fokára, mivel az elmúlt három üzleti negyedévben eladottabb volt, mint a PS5.

Forrás: Xbox

A Microsoft konzolja a 47-ből csak három országban tudta megszerezni az első helyet: hazánkban, Koszovóban és az Egyesült Királyságban. A kutatás megállapítja továbbá, hogy az eredmények többnyire szinkronban vannak eladásokkal:

  • Nintendo Switch-ből 108 millió darabot adtak el a 2017-es megjelenés óta,
  • míg Playstation 5-ből még úgy is húsz milliót értékesítettek, hogy csak 2020 óta létezik és csak hellyel-közzel volt elérhető a kontinensen (készlethiány miatt az idei első félévben a rendelések 44 százalékát kellett visszautasítaniuk).
  • Az Xbox Series X eladásai szintén megerősítik a népszerűségi kutatás eredményeit: ugyancsak az elmúlt két év alatt 15 millió példányt vittek haza belőle.

Mindeközben úgy fest, hogy az ellátási láncokat még mindig nem sikerült felizzítani:

Keményen megemelte a PlayStation 5 konzolok árát a Sony

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×