Két modellről is érkeztek képek az elmúlt napokban.

Az elmúlt hónapokban több ellentmondásos információ is érkezett az Nvidia kártyákkal kapcsolatban. Ezek egy része azt erősíti, hogy már október környékén debütálhatnak az első példányok. Míg a másik tábor pletykái alapján az RTX 4090 is egészen decemberig csúszhat majd, a többi kártya pedig egyértelműen 2023-ban jelenik meg. Szeptember közepén talán konkrétumokat is megtudhatunk az Nvidia-nak köszönhetően. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a cég már ne dolgozhatna javában a modelleken.

Pár nappal ezelőtt felbukkant egy RTX 4080-as videókártya képe, míg a hét elején egy RTX 4090 prototípust szemlélhettünk meg közelebbről. Több érdekességet is észrevettek a felhasználók, ám van, ami nem igazán változott az elmúlt évek során.

Nézzük is, hogy milyen változásokra számíthatunk!

A jobb oldali képen egy RTX 4090 prototípust, míg a bal oldali képen az RTX 4080-at láthatjuk. Utóbbi egy fokkal izgalmasabb lehet, hiszen a jobb oldali kép gyakorlatilag bármilyen videókártya lehetne az elmúlt pár évből. Az RTX 4080-nál rögtön feltűnhet, egy eltérő betűtípust találunk a kártyán. Elsőre sokan hamisítványnak kiáltották ki a képet emiatt, ám az Nvidia a weboldalán is előszeretettel használja ezt a fontot. A régebbi, 9 lapátos ventilátordesignnal is szakít a gyártó, immár 7 nagyobb lapátot találhatunk majd meg az „FE” modelleken, a hűtő mérete is igazodott a nagyobb hőtermeléshez.

Egyezik a betűtípus

Az RTX 4080 a jelenlegi információk alapján 16GB memóriával és 9728 CUDA maggal lesz felvértezve, mellyel jócskán odapirít még a 3090 Ti-nak is. Akár 350 wattot is elkérhet majd 100%-os használat mellett, ezért is kellett nagyobb hűtőt szerelni a FE változatokra. Remélhetőleg hamarosan hivatalos információkat is megtudhatunk az újdonságokról.

Nem titkolózhat tovább az Intel – Kiszivárgott a teljes ARC videókártya felhozatal

Forrás: Videocardz

https://leet.hu/vga-kartyak/

×