Egyre ötletesebb módokon próbálkoznak a nem túl tisztességes felhasználók.

A CS:GO, a többi kompetitív FPS/TPS játékhoz hasonlóan valamilyen szintű csalásvédelmet használ. Míg sokan külsős gyártókhoz nyúlnak, addig a Valve házon belül fejlesztette le a VAC névre hallgató anti-cheatet. Köztudott, hogy az iparágban az egyik leggyengébb próbálkozás, mára talán a gépi tanulást/AI-t bevető, meccsek visszajátszásait elemző VACNet is hatékonyabb lehet.

A közösségi oldalakon rengetegszer találkozhatunk felhasználókkal, akik állításuk alapján nem csaltak, mégis tiltotta őket a VAC. Ezek 99%-a sajnos a későbbiek folyamán kamunak bizonyul, míg néhány esetben valóban előfordulhatnak téves banok. Ezeket azonban a Valve ki szokta vizsgálni, általában több játékos is valamilyen segédprogram (ami nem csalás!) futtatása miatt kapta ezt, melyet manuálisan el is távolítanak a fejlesztők.

Úgy tűnik, már akkor is tilthat minket a játék, ha valóban nem csalunk!

Azt hiszem a CS:GO közösség jelentős részének nem kell bemutatni Sparkles munkásságát, a kezdeti időszak óta aktív tartalomgyártó. A legújabb videójában egy olyan módszerre hívja fel a figyelmet, mellyel a hackerek csalás nélkül is kitilthatják a fiókunkat. Ehhez gyakorlatilag csak fel kell lépnünk egy Valve által nem ellenőrzött közösségi szerverre és 30 másodpercen belül megtörténhet a baj.

A szerver felcsatlakozásakor kapott SessionID-t másolják le a támadók, majd egy VAC által ismert csalás futtatásával elhitetik a védelemmel, hogy csaltunk. A Steam Datagram Relay teljes élesítésével el lehetne kerülni, ám a közösségi szervereknél ezt közel 5 éve nem tette meg a Valve, csupán a Casual, Competitive, DM szervereken aktív a fejlesztés. Jelenleg egyetlen egy módon kerülhetjük el a fenti sebezhetőséget. Csak Valve által ellenőrzött, hivatalos szerverekre csatlakozzunk, kerüljük a közösségi (surf, 1v1, bármilyen) szervereket, amíg a hibát nem javítja a cég. A videó napvilágra kerülése után bizonyára hamar intézkednek majd a programozók, Sparkles célja nem titkoltan az volt, hogy kiugrassza a CS:GO fejlesztőit.

Borítókép: YouTube

Több mint 40000 évnyi börtönbüntetés várhat a török kriptotőzsde alapítójára

https://leet.hu/vga-kartyak/

×