Mélyen a zsebbe kell nyúlni.

Az AMD pár napja hivatalosan is leleplezte az első körben érkező Ryzen felhozatalt. A 7000-es sorszámot kapott processzorok közül négy debütál szeptember végén. A középkategóriától felfelé gyakorlatilag mindent lefednek a fejlesztők, így mindenki megtalálhatja a pénztárcájához és igényeihez legjobban passzoló CPU-t.

Nem titok, hogy az AMD processzorok mindig is érzékenyebbek voltak a melléjük pakolt memóriákra. Az első időszakban ez talán még túlságosan is igaz volt, hiszen bizonyos RAM gyártók példányai mellett el sem indultak az első generációs Ryzenek. Ez mostanra már sokat javult, ám továbbra is érdemes utánajárni, hogy mit is javasol a gyártó. Szerencsére Robert Hallock, a Technical Marketing részleg vezetője új információval látta el a potenciális vásárlókat.

A DDR5-6000 memóriák jelenthetik az arany középutat!

Bár az AMD Ryzen 7000 hivatalosan a DDR5-5200-at támogatja, a 6000-es modulokkal járhatunk a legjobban. A nemzetközi szlengben ezt sweet spotnak hívják a felhasználók. Általában azokat a komponenseket takarják, melyek ár-érték arányban a legjobbnak bizonyulnak. Nem a legdrágább, de nem is a legolcsóbb modellek ezek, melyek egy olyan teljesítményszintet ütnek meg, melyet csak komoly ráfizetéssel tudnánk megugrani.

Fontos kiemelni, hogy a Zen 4 architektúra kizárólag a DDR5 memóriákat támogatja, így mindenképp érdemes ilyen RAM-okat nézegetni. A DDR5 még mindig nem olcsó, de az egyre növekvő kereslet talán egyre biztatóbb árcédulába futhatunk bele.

https://leet.hu/vga-kartyak/

×