Nemrég a magyar rendőrség osztott meg egy összeállítást arról, hogy az emberek többsége valamiért tudakozónak használja a segélyhívót.

Tudom, ezt talán furcsának tűnik majd minden olvasónknak, de mi szeretünk érdekes témákba belemenni, és egyáltalán egy jót nevetni. Ezt pedig szívesen osztjuk meg veletek is, tesszük ezt ezúttal is. Nemrég a rendőrség egy igen érdekes hanganyagot tett közzé, mellyel maguk is viccesen azt szeretnék bizonyítani, hogy nem mindig vészhelyzet miatt hívják a 122 segélyhívót – hál’ istennek.

A rendőrség szerint idén július 31-ig 1 237 359 olyan hívás  érkezett a 112-re, amikor nem kellett riasztani rendőrt, mentőt, tűzoltót.

Ez egyébként a hívások 46,8%-a. Van, aki szőlőt szeretne eladni, más a Dankó muzsikát hallgatni, sőt olyan is akad, aki egyenesen Győrfi Pált keresi.

Persze, ez a helyzet szomorú. A 112 segélyhívót sokszor tudakozónak használják, holott a bajbajutottak megsegítésére lett létrehozva.

Ezért a rendőrség arra kér téged, hívd fel a figyelmét az ismerőseidnek, oszd meg ezt a videót, így előbb vagy utóbb – de reméljük inkább előbb – mindenkiben tudatosulhat, hogy a 112-t akkor kell hívni, amikor baj van! Minden más esetben a 11800-as tudakozót kell tárcsázni‼️‼️

Ezt láttad már?

Az olvadt, a rém és két öngyulladó menőség: íme az 5 legkirályabb utcai sorozatreklám!

https://leet.hu/iskolakezdes/

×