Nem kell már sokat várni, hamarosan visszatér a profi Valorant közeg, a legújabb Champions kupának pedig ezúttal Isztambul fog otthont adni.

Nem kell már sokat várni, hamarosan visszatér a profi Valorant közeg, a legújabb Champions kupának pedig ezúttal Isztambul fog otthont adni.

A Valorant Champions Tour 2022-es kiírása utolsó megállójához érkezik, a világ legjobb csapatai Isztambulban csapnak össze, hogy kiderüljön, ki lesz az idei év VCT bajnoka.

Meglepő módon nem akarták a szervezők szeptemberig húzni a startot, már augusztus 31-én fejet ugorhatunk az eseményekbe. Egyből két meccsel nyit majd az isztambuli megálló, előbb a Paper Rex kontra EDG meccset izgulhatjuk végig, míg később a Liquid vs. Leviatán Esports összecsapással vezethetünk le.

Persze ezt a levezetést képletesen kell érteni, jön ugyanis már másnap egy Optic-Boom, illetve egy Zeta-Loud párharccsokor.

S ezek csak az „A” és „B” csoport összecsapásai voltak, szeptember 3-án a „C” csoport is végre bemutatkozik, előbb a FPX-KRÜ-t, majd pedig az XSET-XERXIA-t nézhetjük meg.

A csoportkörök első hullámát a „D” csoport zárja, itt olyan nevekkel találkozhatunk majd, mint a DRX, Furia, 100 Thieves, illetve a Fnatic.

A csoportkör első meccseinek győztesei a második körben a „győztesek” meccsén egymásnak esnek, hogy kiderüljön, ki kvalifikálja magát az egyeneskieséses szakaszba egyenes úton. Azok, akik az első körben veszítettek, alsóágon folytathatják. Minden csoportból két csapat fog továbbjutni a negyeddöntőbe.

Minden meccs Best of 3 lebonyolításban zajlik majd, vagyis az nyer, aki előbb hoz el két Mapot. A rájátszásban is marad a Bo3, egyedül az alsóházi döntő, illetve a Nagydöntő lesz Best of 5.

Összesen 7 darab pálya kerül a VCT 2022 Istanbul „kalapjába”, a csapatok Bind, Haven, Ascent, Icebox, Pearl, Breeze és Fracture közül választhatnak és persze tilthatnak majd.

Ha a megszerzett kompetitív pontokat nézzük, akkor Európa legjobbjaként a FunPluis Phoenix képviselteti magát, Észak-Amerikából az Optic érkezi, mint legjobb, Brazíliából a Loud, Dél-Koreából a DRX, míg Kínából az EDG. Persze nem szabad figyelmen kívül hagyni a Fnaticot, a Liquidet, de még az XSET-et, na meg a 100 Thievest sem.

Izgalomból tehát nem lesz hiány, s ami még jobb, hogy minden meccset élőben követhettek majd a Leet Twitch csatornáján, amit ha ERRE a linkre kattintotok, már most be is tudtok követni, hogy ne maradjatok le egyetlen műsorról sem!

A VCT 2022 közvetítések támogatója a Foodpanda.

Minden egyes közvetítés alatt egy 10.000 Ft-os Panda Market vásárlási utalvány talál gazdára.

×