Az európai start sem lehet már messze.

Két hónappal ezelőtt meglepő hírekkel találkozhattunk a közösségi oldalakon. Az addig még csak pletyka szinten létező Intel ARC széria egyik példánya előrendelhetővé, majd később megvehetővé vált Kínában. A keleti ország sokszor előnyt élvez ilyen helyzetekben, ám az elmúlt időszakban úgy tűnhetett, hogy a globális terjeszkedés nem igazán akar megkezdődni. Az ARC A380 iránt ambivalens érzéseket táplál a közösség, egyrészt üdvözölendő, hogy egy harmadik szereplő is csatlakozik az AMD és NVIDIA társaságába. Másrészt azonban meglehetősen csúfos teszteredményekkel szolgáltak az első mérések, hiába beszélünk egyértelműen az alsó kategóriáról.

Az Intel azonban jelenleg is bőszen foltozgatja a drivert, illetve teszteli az 500 és 700 szériás modelleket is, melyekkel akár az RTX 3060 Ti szintjét is elérhetik.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a gyártó, már Amerikában is elérhető az A380!

Bizony, a hét közepén az amerikában roppant népszerű Newegg felületén felbukkant az A380. Az ASRock jelentkezett be elsőként, egyszerűen csak Challenger néven illették az egyventilátoros egységet. Az ár 140 dollár, mely jelenlegi árfolyamon 57 ezer forintot jelent. Az A380 8 Xe maggal és 6 GB-nyi videómemóriával van felvértezve, ám leginkább csak kompetitív játékokra foghatjuk be. Multimédiás célokra azonban tökéletes lehet, hiszen támogatja a sokak által jövőnek tartott AV1-es formátumot, akár encode, akár decode szinten, illetve négy monitort is képes meghajtani. Az európai árról sajnos egyelőre nincs információ, de úgy tűnik, hogy végre valahára megérkezett az Intel a többiek mellé.

Forrás: VideoCardz

https://leet.hu/vga-kartyak/

×