A bemutató sem lehet messze.

Annak ellenére, hogy az Nvidia háza tájáról már régóta érkeznek pletykák az RTX 4000 szériával kapcsolatban, nincs összhang a pontos dátumot illetően. Volt egy idő, amikor mindenki szeptemberre szavazott, manapság azonban egy-egy elejtett decemberrel is találkozhatunk a hírek között. Az biztos, hogy a használtpiacot rengeteg 3000-es Nvidia kártya árasztotta el, így a cégnek is megérhetné egy kicsit kivárni még. Úgy tűnik azonban, hogy az első hírek lehettek igazak, egy kiszivárgott dokumentum alapján már javában készül a startra a zöld óriás.

Már hetek óta gyártás alatt vannak az RTX 4090 kártyák?

A szivárgás ezúttal is Kínából érkezett, a népszerűi Baidu közösség felületen bukkant fel néhány kép. Ezeken világosan láthatjuk az Nvidia RTX 4090, az AD1020 és a 24GB feliratokat. Egyértelmű, hogy első körben a flagship modell mutatkozhat be. A dokumentumok alapján augusztus 16-ára már kész példányokkal kellett jelentkeznie a gyárnak, ám éppen az az oszlop hiányzik, mely erre megnyugtató választ adhatna. Az biztos, hogy ha sikeres volt az Nvidia tesztgyártása, akkor a szeptember közepi start egyre valószínűbbé válhat.

Nem titok, hogy a felhasználók többsége a jóval barátibb árcédulával érkező RTX 4070 és RTX 4060 mellett tenné le a voksát, hiszen a pletykák alapján az RTX 4070 ereje a 3090 Ti nyers teljesítménnyel vetekszik. Az biztos, hogy már csak hetek választják el a felhasználókat, hogy mindent megtudjanak az Nvidia következő szériájával kapcsolatban.

A borítókép illusztráció.

https://leet.hu/vga-kartyak/

×