Korábban már lehetett arról hallani, hogy az Electronic Arts több nagyobb vállalatnak is tetszik és szó volt arról, hogy akár egy hatalmas nagy ernyő alá is bekerülhet a fejlesztőcég.

Korábban már lehetett arról hallani, hogy az Electronic Arts több nagyobb vállalatnak is tetszik és szó volt arról, hogy akár egy hatalmas nagy ernyő alá is bekerülhet a fejlesztőcég. Fellibbent az Apple, illetve a Disney neve is, ám most úgy tűnik, hogy új irányt vesz a vállalat felvásárlása.

Komoly IP-k mozognak az Electronic Arts neve alatt, már csak azért is, mert az aranytojást tojó tyúk, az EA Sports is hozzájuk tartozik. A felvásárlás tehát közvetetten érintené a Madden, illetve a FIFA franchiseokat is, pláne úgy, hogy utóbbi jövőre már EA Sports FC néven tervez megjelenni.

 

A pletykák szerint ezúttal egy harmadik nagy hal is beszállt a versenybe, s most úgy tűnik ő a legerősebb az összes közül.

Most úgy fest, hogy az Amazon lesz a befutó, a világ egyik legértékesebb vállalata. Hozzájuk tartozik többek között a Twitch, a Prime Video, na meg az Amazon Studios is.

Egy ilyen hatalmas felvásárlás azért is érdekes a játékok szempontjából, mert ami eddig egy meghatározott irányelv volt, az könnyen a kukába kerülhet egy pillanat alatt. Jelentheti ez azt például, hogy az Amazon módosít a monetizációs modellen és akár teljesen el is tűntethetik a microtranzakciókat az EA játékaiból. Vagy akár meg is duplázhatják azokat…

Egy biztos, ha ez az akvizíció megtörténik, az hatással lesz kedvenc játékainkra.

Ezt olvastad már?

A FIFA 23-ra is ugyan az a sors vár, mint elődeire

 

https://leet.hu/california-access/

×