Mi már most megelőlegezzük a bizalmat Justin Roiland játékának, ami dugig lesz tabudöntögető őrültséggel.

amikor Justin Roiland, a Rick és Morty társalkotója beszállt a játékvilágba a Squanch Games fedélzetén, még csak nem is számítottunk akkora menőségre, amit decemberben a High on Life című vígjáték FPS-ben szállít. Akár lehetne egy teljesen új zsáner is, ha nem előzte volna meg a Borderlands, az viszont biztos, hogy Roiland alkotása egy teljesen új szintre emeli, amit a műfajról tudhatunk.

De mit is várhatnánk Dan Harmon hasonlóan agyament kollégájától és cimborájától, ha nem a legnagyobb tabudöntögető őrültséget? Merthogy a High on Life láthatólag nem ismer határokat: az egyik fegyverünk például egy folyton pofázó péniszfegyver lesz, ami ha kifogy, húzogatnunk kell. De nemcsak szexuális töltetű poénokkal lesz tele a játék, hanem ki- és beszólogatós hülyeségekkel, de zseniálisan kifigurázza majd a játékok sokszor túltolt agresszióját, vagy az NPC-k oktalan gyilkolászását.

Mindezt pedig a tegnap esti Gamescomon bemutatott 25 perces játékmenet alapján szűrhettük le, ami tömve volt csodálatos őrülettel. Lesz például egy második fegyverünk is, egy gyilkolásra kiéhezett kés is, ami természetesen Roiland megszokott Rick-hangján szinte megállás nélkül arra ösztökéli a játékost, hogy öljön. Ezt az abszurdságot pedig minden fegyver hozni fogja, melyek a péniszfegyóhoz és a gyilokkéshez hasonlóan beszélni fognak hozzánk.

Apropó hangok; sokak számára bizsergető lesz hallgatni a szinkront, amibe természetesen Roiland is aktívan részt vett, sőt! Az alkotó Ricket és Morty-t is maga szólaltatja meg, amiből nagyon sokat átültetett a játékba is. Így lehet, hogy sok helyütt olyan érzésünk lesz, mintha egy epizódot néznénk a szintén zseniális animációs sorozatból.

Ha pedig a High on Life csak megközelítőleg lesz olyan minőségű, mint a Rick és Morty, akkor bizony a 10/10-es Év játékát tisztelhetjük benne. Ja, és azt mondtam már, hogy december 13-án egyenesen a Game Passban landol?

Tessék, 25 percnyi gameplay, ha bírod a Rick és Morty-t, akkor eskü, hogy nem bánod meg!

De nem ez az egyetlen, amit a Gamescomon láthattunk:

Crucio! – Sötét varázslatok és menő előrendelői extrák a Harry Potter-játék új előzetesében

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×