Szívszorító búcsúajándékot kapsz két remek játék alkotójától: utolsó kívánsága szerint úgy tisztelegnek az emléke előtt, hogy ingyen adják a munkáit.

Ennél megkapóbb tiszteletadással ritkán találkozni a gamer világban! A videojátékok – kár szépíteni – hatalmas üzletet jelentenek és még a kisebb indie projektek is akkora hasznot hoznak, hogy örökre gyakorlatilag sosem teszik őket ingyenessé.

Nem tették EDDIG.

Forrás: Squid in a Box

A PC Gamer vette észre, hogy a daganatos betegségben augusztus elején elhunyt Rob Hale, alias „Squid in a Box” két legendás játékát ajándékba adja a Steam-en a hagyaték kezelője. CJ, a fejlesztő párja közleményben árulta el, hogy a nagyvonalú lépésnek ő csak a végrehajtója, de az ötlet nem tőle származik:

„Rob eleve fontolgatta az utóbbi két hónapban [hogy ingyenssé teszi a munkáit]; remélem ez méltó búcsúajándék lesz mindazoknak, akik talán még nem is találkoztak ezekkel a játékokkal”.

Hale első projektje a Waves, ami egy üditő trance-beat és chiptune zenei aláfestéssel robogó, futurisztikus twin stick lövölde, míg a három évvel később érkezett Waves 2: Notorious ennek egy még látványosabb, még színesebb változata.

Nem ő az első indie zseni, akit idén elveszítettünk:

Gyászol a gamer világ: Tragikusan fiatalon hunyt el az elismert indie játék fejlesztője

 

https://leet.hu/california-access/

×