Már csak alaplapot kell hozzá varázsolni.

Az AMD pár napja hivatalosan is elismerte, hogy augusztus 29-én jelenti be az újdonságait CPU fronton. A Ryzen 7000-es széria néhány példánya már felkerült egy kanadai webáruházra, így a feltételezett felhozatalt is ismerhettük. A korábbi pletykák szeptember 15-ei startról szóltak, ám BIOS problémák miatt ez akár szeptember végére, október elejére is csúszhat. Ez azonban nem akadályozza meg a kínai feketepiacot, hogy az AMD gyárából kiszivárgott példányokat eladásra kínáljanak.

A Ryzen 5 7600X már fel is bukkant több eladónál!

Az ES, azaz Engineering Sample példányokat a gyártók előzetes tesztelésekre használják. Sok esetben nem egyeznek meg a végleges példány órajeleivel vagy épp fogyasztásával az ES egységek specifikációi. Az eladó állítása szerint 4.4 GHz-ig boostol a processzor, míg a végleges példányt 4.7 GHz-re várják az iparági elemzők. Hazánkból nem igazán elérhetőek az ilyen hirdetések, ám több okból sem ajánlott a megvételük.

Egyrészt heteken belül érkeznek a boltok polcaira a végleges változatok, melyek minden szempontból jobbnak bizonyulnak mint az ES példányok. Másrészt a foglalat változása miatt mindenképp új, szintén meg nem jelent alaplapra lenne szükségünk a működtetéséhez. Bizonyára alaplapot is találhatunk lassan a kínai feketepiacon, ám az AM5 hivatalos debütálására még szintén várnunk kell. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy előbb-utóbb elkelnek az ilyen processzorok is, ha más nem, akkor egy-egy fanatikus gyűjteménye bővülhet velük.

Forrás: Videocardz

Van még lejjebb?! – Így alakultak a videókártyák árai augusztus első felében

https://leet.hu/vga-kartyak/

×