Nagyon morbid, hogy éppen most avatták fel a játékról mintázott szupermarketet, de aligha ítélkezhetünk. A GSC Game World megérdemelné a sikert.

Egy helyi üzletlánccal együttműködve, Kijevben nyitotta meg az apokalipszist idéző S.T.A.L.K.E.R. szupermarketet a GSC Game World. Az ukrán stúdió jogtulajdonosaként járult hozzá, hogy a boltot a játék világa alapján rendezzék be: nem csak a külsőségek, a kínált termékek is olyanok, mintha az atomháború utáni Ukrajanában járnánk.

Elég morbid belegondolni, hogy az országot lerohanó oroszok részéről már nem egyszer elhangzott: ha kell, atomfegyver bevetésétől sem riadnak vissza.

A GameStar felidézi: bár a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztését éppen a február végén kitört háború akasztotta meg, de a GSC Game World-öt és partnerét, a Silpo áruházláncot ez sem akadályozta abban, hogy elkészüljön az első, Kijev keleti városrészében nyíló szupermarket.

Forrás: Silpo, GSC Game World

Az üzlettérben hagyományos élelmiszerek, így zöldségek, gyümölcsök és hústermékek is kaphatók, de van a játék stílusában csomagolt és onnan ismert brownie, sőt, rendelhetünk egy kávét Sidorovich bunkerében is.

A belső dizájn természetesen ugyanolyan, mintha a játék világában járnánk: atomhulladékra utaló hordók, rozsdás hatású fémszerkezetek, „omladozó” falak teszik hitelesebbé az élményt.

Forrás: Silpo, GSC Game World

A Silpo-nak nem ez az első gamer stílusú áruháza: korábban például a GTA-t idéző boltot is nyitottak Ukrajnában.

Mindeközben a GSC Game World fejlesztői a frontról kértek segítséget az anyaországnak:

Döbbenetes videón számolnak be a háborúról a S.T.A.L.K.E.R. 2 ukrajnai fejlesztői

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×