A játékon belüli kozmetikumok csak esztétikai célokat szolgálnak, a prémium Battle Pass-ban pedig nem lesznek pay-to-power cuccok.

Miután igen különösen, sőt sokak szerint felháborítóan alakult a Diablo Immortal mikrotranzakciós rendszere, sokan kíváncsiak voltak, mi lesz a helyzet a készülő Diablo IV-ben. Nos, a Blizzard végre megerősítette, hogy a játékban

nem lesz semmiféle lootbox, vagy pay-to-win elem.

A GamesIndustry cikke szerint nemrégiben megjelent egy dokumentum, mely szerint a Diablo 4 egy teljes árú játék lesz, melyhez premium Battle Pass és cosmetics shop is érkezik. Ez azt jelenti, hogy kozmetikai elemeket lehet majd farmolni, illetve venni a boltban. Ezek közül egyikben sem lesznek olyan fizetős elemek, melyek segítik a fejlődést vagy az előrehaladást. A Pay-to-Power cuccokat tehát el lehet felejteni. Ingyen viszont lesz ilyen.

Természetesen az említett Battle Pass olyan lesz, mint más játékokban, tehát lesznek ingyenes és fizetős szintek. Az ingyenes tartalom azonban hozhat olyan tárgyakat, amivel tudjuk fejleszteni a karaktereket, de ezeket bárki feloldhatja. A boltban skinek és egyéb kiegészítők lesznek kaphatók, de ezek sem kínálnak játékbeli előnyt.

„A kozmetikumok még több lehetőséget biztosítanak a játékosoknak karaktereik vizuális megjelenésének testreszabására” – írta Kegan Clark, a Diablo IV termékigazgatója. „A shopban semmi sem biztosít közvetlen vagy közvetett játékelőnyt. Tehát bár ezek közül sok erős felszerelésnek tűnhet, nincs játékon belüli statja.”

A Blizzard nemrégiben úgy döntött, hogy kiveszi a loot boxokat az Overwatchból, még az Overwatch 2-re való átállás előtt. Az FPS free-to-play modellre vált, Battle Pass rendszerrel.

A Blizzard az év elején igen sok kritikát kapott, miután a Diablo Immortalban bemutatott mikroztranzakciókra milliókat költöttek egyes rajongók, mégsem kaptak használható tárgyat. Ezt a hibát a Diablo IV-ben valószínűleg nem szeretnék elkövetni.

Ezt láttad már?

VÉGRE videó is kiszivárgott a Diablo IV majdnem végleges verziójából!

 

https://leet.hu/vga-kartyak/

×