Nyolc tűzoltóautót sietett a Nintendo központjába hétfőn, miután tűz ütött ki a kiotói épületükben. Bár kánikula van Japánban, nem az okozta.

Nemrég a japán média számolt be arról, hogy több tűzoltótautó sietett a Nintendo kiotói központjába, miután tűz ütött ki az épületben. Annak ellenére, hogy Japánban is óriási kánikula van, nem az okozta a tüzet.

A harmadik emeleten egy íróasztal és egy szék gyulladt ki, senki nem sérült meg.

Az érdekes az egész történetben, hogy mire a tűzoltók kiértek a helyszínre, az alkalmazottak eloltották a tüzet – írja a VGC. A tűz okát a rendőrség és a tűzoltóság vizsgálja, de a helyszíni körülmények alapján feltételezhető, hogy a tüzet egy feltöltött elektronikus eszköz okozhatta.

Japánban egyébként jelenleg rekord meleg van, az országban eddig több mint 14 napon át volt 35 fok feletti hőmérséklet.

„Még akkor is, ha a munkánkat természeti katasztrófa, például földrengés gátolja, vagy valamilyen veszélyes fertőző betegség, rendelkezünk dokumentált vésztervvel annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban visszaállítsuk a működést” – mondta Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke.

A világ földrengéseinek 18,5%-a Japánban történik, annak ellenére, hogy a földterület csak a bolygó 0,25%-át fedi le. Áprilisban a Nintendo bejelentette, hogy sikeresen megvásárolta a japán központja melletti telket, ahol 2027-ig egy új, 12 emeletes fejlesztési központ felépítését tervezi.

Ezt láttad már?

Ezzel a 6 játékkal mindenképp játssz, ha bejött az új Predator-film

 

×